Mackenzie Rosman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mackenzie Rosman
FødtMackenzie Lyn Rosman
28. desember 1989 (28 år)
Charleston, Sør-Carolina, USA
Beskjeftigelse Skuespillerinne, sanger
Nasjonalitet USA
Aktive år1996–
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Mackenzie Ryann Rosman (født 28. desember 1989) er en barneskuespiller fra USA. Hun er mest kjent for rollen som Ruthie Camden i Den syvende himmel som ble vist i reprise på TVNorge.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Mack ble født i Charleston i Sør-Carolina og har cherokeske aner. I 1996 ble hun valgt til å spille Ruthie Camden. Utenom hennes rolle i Den syvende himmel, har hun medvirket i filmen Gideon sammen med Christopher Lambert, Charlton Heston og Shelley Winters.

Hun har også vært med i flere tv-reklamer siden hun var fire år gammel. Hun spilte også JonBenét Ramsey i Getting Away with Murder: The JonBenét Ramsey Mystery. Mackenzies foreldre er skilte, og hun bor sammen med sin mor, stefar, lillebror Chandler (født 1993) og eldre stesøster Katelyn Salmont (født 1986, død 25. desember 2008). Hun støtter aktivt the Cystic Fibrosis Foundation.

Mackenzies interesserer seg for hester. Hun og familien bor på en ranch utenfor Los Angeles, der de har hester, geiter, høns, hunder og katter. Hun har hesten Evelyn Harmony som ble født i 2002, den står på Laurel Highland.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]