Den syvende himmel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Den syvende himmel
orig. 7th Heaven
Generell informasjon
SjangerFamilie / Drama
Prod.landUSA
Sesonger11
Episoder243
Lengde55-60 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
Hovedrolle
Medvirkende
14 oppføringer
Bak kamera
Skaper(e)Brenda Hampton
ProdusentAaron Spelling
MusikkDan Foliart
Sending
Periode26. august 199613. mai 2007
TV-kanalThe WB (1996 - 2006) / The CW (2006-2007)
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Den syvende himmel (original tittel 7th Heaven) er et amerikansk familie-drama som gikk på amerikansk TV fra 1996 til 2007. Serien omhandler den protestantiske prestefamilien Camden i den fiktive byen Glenoak, California. Serien er skapt og produsert av Brenda Hampton, og hadde premiere i USA den 26. august 1996WB Television Network. Etter 10 sesonger á 22 episoder sendte WB det som var meningen at skulle være den siste episoden av serien den 8. mai 2006. Det ble imidlertid besluttet at CW Network skulle sende en 11. sesong, hvor første episode ble sendt den 25. september 2006. Underveis i sin første sesong på CW ble det besluttet at det ikke skulle spilles inn flere episoder, og den 13. mai 2007 ble den aller siste episoden av 7th Heaven, «And Away We Go» sendt i USA.

I Norge har serien blitt sendt på TV 2.

Handling[rediger | rediger kilde]

Handlingen utspiller seg rundt pastor Eric Camden, hans kone Annie og deres fem, senere syv barn. Pastor Camden arbeider i Glenoaks protestantiske kirke, og en del av handlingen er i tilknytning til jobben hans og de menneskene han møter. Serien tar opp store og små problemer og kjæresteliv, foruten igjennom Eric Camdens jobb i kirken også via barna og familiens venner og omgangskrets.

Tonen i programmet forandret seg noe igjennom årene; mens serien i de første sesongene ofte tar opp alvorlige problemer som alkoholisme og forskjellig kriminalitet, handler seriene i de siste sesongene i mye større grad om Camden-barnas kjærlighetsliv og partnervalg. Eric og Annie går også fra å være nokså strenge i barneoppdragelsen i de første sesongene, blant annet ved husarrest og restriksjoner for barna, til å bli mindre konsekvente i avstraffelsen og oppdragelsen i de senere sesongene.

Etter uoverensstemmelser med produsentene ble Jessica Biel, som spilte Mary i serien, etter hvert skrevet ut av serien. I femte sesongen gikk karakteren hennes igjennom en rebelsk periode, og Mary ble sendt til besteforeldrene i Buffalo, New York. I sesong seks kom Mary tilbake til Glenoak, men på grunn av uenighetene med produsentene ble hun til slutt skrevet permanent ut av serien. Selv om karakteren ble skrevet ut av serien, skjedde det fortsatt ting rundt Mary, selv om det ikke ble vist på skjermen. Blant annet giftet Mary seg med Carlos Rivera, som hun fikk sønnen Charles Miguel, «Charlie», med. Etter å ha vært fraværende på skjermen siden sesongavslutningen i sesong sju, var Mary med i siste episode av sesong ti, det som også var meningen at skulle være siste episode av serien.

Selv om serien i bunn og grunn handler om Camden-familien, har rollelisten forandret seg noe fra sesong til sesong; noen av barna i familien har blitt så gamle at de drar til college og blir mindre med i serien i perioder. Familien har dessuten stadig andre boende hos seg: Blant de som har bodd hos familien i lengre perioder er Martin Brewer, som mistet moren noen år tidligere og hvis far er utsatsjonert som soldat i Irak, samt Marys ekskjæreste, Robbie Palmer.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Dette er en liste over de mest profilerte skuespillerne

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]