Love It to Death

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Love It to Death
FormatLP
Artist, bandAlice Cooper
Utgitt1971
Innspilt1970
SjangerHard rock, heavy metal, glam rock
Lengde00:37:21
Lengde37:21
SpråkEngelsk
PlateselskapWarner Bros.
Produsent(er)Bob Ezrin
Anmeldelse(r)
Plass i kronologi
Easy Action
(1971)
Love It to Death
Killer
(1972)

Love It to Death er et album av Alice Cooper som ble utgitt i 1971. Kjente sanger på albumet var blant annet «Ballad of Dwight Fry», «Is It My Body» og en av Coopers senere standardsanger, «I'm Eighteen». Det var dette albumet som gjorde Alice Cooper band kjent for de brede massene. Mye av æren er vanligvis blitt gitt til produsenten Bob Ezrin som frisket opp gruppas lydbilde med friske ideer og gjorde den langt mer allment tilgjengelig. Det er særlig merkbart på sangen «I'm Eighteen» som opprinnelig var en mye lengre sang og mer psykedelisk, tilsvarende gruppas to tidligere album som alle inneholdt flere lange sanger.

Albumomslaget førte til en del strid ved albumets utgivelse. De første omslagene hadde et bilde hvor Coopers tommel stakk ut av buksene hans, noe som ga illusjonen av et mannslem. Det førte til at plateselskapet sensurerte. Det eksisterer derfor minst fire forskjellige omslag av albumet. Alice Coopers tommel sammen med hans høyre arm er fjernet med airbrush på de sensurerte versjonene. Den første CD-utgivelsen benyttet de mest vanlige sensurerte LP-omslagene som omslagsbilde. Den 8. desember 2009 ble det utgitt en remastered og gullpresset utgave i begrenset opplag som hadde det første ikke-sensurerte omslaget.

Plata be først utgitt på Straight Records, et selskap dannet av Frank Zappa og platedirektøren Herb Cohen. Da albumet ble en suksess hadde det allerede blitt gjenutgitt på plateselskapet Warner Bros. som var de opprinnelige distributørene av platemerket Straight Records.

I 2003 ble dette albumet rangert som nummer 460 av de 500 beste musikkalbum gjennom alle tider på magasinet Rolling Stones liste. Både «Second Coming» og «Ballad of Dwight Fry» har blitt spilt inn av den alternative metallgruppen The Melvins på deres album Lysol.

Love It to Death ble gjenutgitt den 8. desember 2009 i remasteret utgave for Audio Fidelity av Steve Hoffman. Omslaget består av den usensurerte bildet.

Sporliste[rediger | rediger kilde]

Side 1
  1. «Caught in a Dream» (Michael Bruce) – 3:10
  2. «I'm Eighteen» (Alice Cooper, Glen Buxton, Bruce, Dennis Dunaway, Neal Smith) – 3:00
  3. «Long Way to Go» (Bruce) – 3:04
  4. «Black Juju» (Dunaway) – 9:09
Side 2
  1. «Is It My Body» (Cooper, Buxton, Bruce, Dunaway, Smith) – 2:39
  2. «Hallowed Be My Name» (Smith) – 2:29
  3. «Second Coming» (Cooper) – 3:04
  4. «Ballad of Dwight Fry» (Cooper, Bruce) – 6:33
  5. «Sun Arise» (Harry Butler, Rolf Harris) – 3:50

Musikere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]