Lou Barlow

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Lou Barlow
Lou Barlow.jpg
Født 17. juli 1966 (50 år)
Dayton
Nasjonalitet USA

Louis Knox Barlow (født 17. juli 1966) er en amerikansk musiker, og blir sett på som en av de mest innflytelsesrike sangskriverne på 90-tallet. Han var en av pionerne på lo-fi-stilen som kom, hvor man tok opp musikken på en 4-spors opptaker.

Lou Barlow ble født i Dayton, Ohio, men vokste opp i Jackson, Michigan og Westfield, Massachusetts. Han startet musikkarrieren i hardcore punk-bandet Deep Wound med J Mascis. I 1983 startet de to Dinosaur Jr., etter å ha gått lei av hardcore. Men forholdet mellom de to førte til at Barlow forlot bandet etter utgivelsen av Bug i 1989.

Etter 1989 konsentrerte Barlow seg om sideprosjektet sitt, Sebadoh, og senere startet han Folk Implosion med John Davies. Gjennom arbeidet med disse bandene ble han en helt i indie rock-miljøet, og fikk også en topp 40-hit (i USA) – sangen "Natural One," med Folk Implosion. Han spilte også inn et album med den belgiske musikeren Rudy Trouvé.

Han har blitt med Dinosaur Jr. igjen i 2005, for en verdensturne, og for å fronte de tre albumene han ga ut med bandet, som har blitt gitt ut på nytt.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Kompilasjoner[rediger | rediger kilde]