Lou Barlow

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lou Barlow
Lou Barlow.jpg
Født17. juli 1966 (53 år)
Dayton
Beskjeftigelse Gitarist, sanger-låtskriver
Nasjonalitet USA

Louis Knox Barlow (født 17. juli 1966 i Dayton i Ohio) er en amerikansk musiker. Han blir sett på som en av de mest innflytelsesrike sangskriverne på 1990-tallet.[trenger referanse] Han var en av pionerene på lo-fi-stilen som kom,[trenger referanse] hvor man tok opp musikken på en 4-spors opptaker.

Barlow ble født i Dayton i Ohio, men vokste opp i Jackson i Michigan og Westfield i Massachusetts. Han startet musikkarrieren i hardcore punk-bandet Deep Wound med J Mascis. I 1983 startet de to Dinosaur Jr., etter å ha gått lei av hardcore. Men forholdet mellom de to førte til at Barlow forlot bandet etter utgivelsen av Bug i 1989.

Etter 1989 konsentrerte Barlow seg om sideprosjektet sitt, Sebadoh, og senere startet han Folk Implosion med John Davies. Gjennom arbeidet med disse bandene ble han en helt i indie rock-miljøet,i Dayton, Ohio og fikk også en topp 40-hit (i USA) – sangen "Natural One," med Folk Implosion. Han spilte også inn et album med den belgiske musikeren Rudy Trouvé.

Han har blitt med Dinosaur Jr. igjen i 2005, for en verdensturne, og for å fronte de tre albumene han ga ut med bandet, som har blitt gitt ut på nytt.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Kompilasjoner[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]