Loremo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Loremo
Loremo logo.svg
Org.formaksjeselskap
Bransje Bilindustri
Etablert2000
HovedkontorMarl
LandTyskland
Nettsidehttp://www.loremo.com/
Loremo LS fra bilutstillingen i Genève i 2006.

Loremo AG er en tysk bilprodusent basert i München. Selskapet ble stiftet i 2000, og fokuserer på utvikling og produksjon av biler med lav vekt og luftmotstand, derav selskapets navn, Low Resistance Mobile. Opprinnelig ble bilen utviklet for utviklingsland som Kina og India, men etter økt fokusering på global oppvarming planlegger selskapet å selge bilen også i Europa.

På bilutstillingen i Genève i 2006 demonstrerte selskapet sin konseptbil, Loremo LS, som hevdes å bli en turbodieselmodell som skal kjøres på 0,15 liter drivstoff per mil. To ulike modeller skal settes i produksjon, Loremo LS, som er basismodellen, og den mer sportslige Loremo GT. Begge modeller skal utstyres med manuell girkasse, midtmontert motor og 2+2 seter. Loremo LS skal ha et utslipp på kun 50 gram karbondioksid per kilometer, noe som er lavere enn noen bil på dagens marked.

Prototypen som ble presentert i Genève i 2006 sto utstilt uten motor, men i september 2007 presenterte selskapet en kjøreklar bil under den årlige bilutstillingen i Frankfurt am Main.

Masseproduksjonen er planlagt startet i 2009.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]