Logen Teater

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Logen Teater
Logen Teater i 2012
Beliggenhet
AdresseØvre Ole Bulls plass 6, 5012 Bergen
LandNorge
Kart
Kart
Logen Teater
60°23′30″N 5°19′17″Ø
«Klubbygningen Den gode hensigt» viser Logen Teater på 1880-tallet. I bakgrunnen er en åpen festplass der Den Nationale Scene stod i ferdig 1909.

Logen Teater er et fest- og konserthusOle Bulls plass i Bergen, i strøket Engen i bydelen Bergenhus, oppført i 1883 og restaurert i 1997. Lokalet ble oppført for og eies fortsatt av Selskabet Den Gode Hensigt, og drives siden januar 2000 som et ikke-kommersielt aksjeselskap med navnet Logen Teater AS, der eventuelt overskudd benyttes til selve driften av huset.

De siste åtte årene[når?] har det blitt gjennomført 2 100 arrangementer med til sammen over 500 000 utøvende og besøkende. Virksomheten legger vekt på å være tilgjengelig ikke bare for etablerte og kommersielle aktører, men like mye for frie teatergrupper, nyetablerte band, kor, korps og kammermusikkforeninger.

Teateret har to hovedscenener og en mindre scene med 60 sitteplasser i tilstøtende Logen Bar, som benyttes mye som debutscene for nye talenter og intimscene for mer etablerte kunstnere.

Logen fungerte i mange år som byens storstue, der besøkende fyrster og statsoverhoder ble behørig feiret, og mange store og kjente kunstnere har opptrådt der, blant disse Edvard Grieg og Sergej Rachmaninow. Huset har i årenes løp også vært benyttet til andre formål, deriblant som kino.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]