Ljod

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ljod
orig. Лёд
Generell informasjon
GenreFilmmusikal, filmkomedie, melodrama
Utgivelsesår2018
NasjonalitetRussland
Lengde113 min.
SpråkRussisk
Bak kamera
RegiOleg Trofim Rediger dette på Wikidata
ManusAndrej Zolotarjov Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Fjodor Bondartsjuk, Mikhail Vrubel, Vjatsjeslav Murugov, Anton Beljajev
MusikkAnton Beljajev Rediger dette på Wikidata
FotoMikhail Milasjin Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeAleksandr Petrov, Miloš Biković, Jan Tsapnik, Ksenija Rappoport, Ksenija Lavrova-Glinka, Pavel Majkov, Marija Aronova, Aglaja Tarasova, Fjodor Bondartsjuk, Dmitrij Gubernijev Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapArt Pictures Studio, Rossija 1, STS Rediger dette på Wikidata
Budsjett150 000 000 RUB Rediger dette på Wikidata
Totalomsetning1 493 367 664 RUB[1] Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)18. februar 2018 (Tyskland)[2]
2018
OppfølgerLjod 2 Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

Ljod (originaltittel: Лёд) er en russisk film fra 2018, regissert av Oleg Trofim.[3][4]

Handling[rediger | rediger kilde]

Nadja Lapshina (spilt av Aglaya Tarasova) er en ung kvinne fra byen Irkutsk. Hun har alltid drømt om bli en berømt kunstløper, men hun hadde problemer med koordinasjon og balanse. Dette var årsaken til at den berømte treneren Irina Sergeyevna Shatalina (spilt av Mariya Aronova) nektet å ta henne inn som student, selv om Nadjas mor forsøkte å overtale henne. Nadja flytter til sin tante Margosha, som lever av å selge bananer. Margosha behandler niesen sin godt, og tar vare på henne så godt hun kan. Men hun deler ikke den avdøde søsterens mening om Nadjas potensiale. Men den unge kvinnen gir imidlertid ikke opp, og viser en slik utholdenhet at Irina Shatalina bestemmer seg for å lære henne opp.

Nadja Lapshina flytter deretter til en internatskole, og lærer finessene innen kunstløp. Nadja blir etter hvert internatets beste student. Hun blir derfor meldt opp på konkurranser, som arrangeres over hele landet. Men en annen ung kvinne, som var best ved internatskolen før Nadja flyttet dit, planlegger å sabotere opptredenen hennes ved å ødelegge skøytene hennes - men dette mislykkes. Årene går. Nadya Lapshina har modnet, og blitt en av de mest kjente kunstløperne i landet. Underveis møter hun den berømte kunstløperen Vladimir Borisovich Leonov (Miloš Biković) men under en forestilling inntreffer en katastrofe: Han slipper Nadja ved et uhell, og hun slår seg så hardt under fallet at hun knekker ryggraden.

Nady begynner å slite med depresjon, og slutter å kommunisere med omverdenen. Hun vender tilbake til tanten og onkelen, men sitter nå i rullestol. Irina Shatalina, som får vite om problemene til sin tidligere student, bestemmer seg for å hjelpe henne. I mellomtiden, ved det lokale hockey-laget, har Alexander Arkadyevich Gorin (spilt av Alexander Petrov) en konflikt med en venn, og på grunn av dette blir han suspendert fra laget deres. Irina tilbyr ham en avtale: han skal hjelpe Nadja med å bli frisk, i bytte mot at Irina skal hjelpe ham tilbake til hockey-laget hans.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Aglaja Tarasova som Nadezjda Aleksandrovna 'Nadja' Lapsjina
  • Diana Jenakajeva som Nadja Lapsjina
  • Aleksandr Petrov som Alexander Arkadjevitsj 'Sasja' Gorin
  • Miloš Biković som Vladimir Borisovitsj 'Vova' Leonov
  • Marija Aronova som Irina Sergejevna Sjatalina

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]