Lizardmen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Lizardmen er en rase eller et lag i miniatyrspillet Warhammer Fantasy Battle, de er reptil humanoider som er inspirert av sivilisasjoner som aztekerne, Inka- og Mayariket. Lizardmens språk, «saurian», er inspirert av aztekernes språk, og navn er ofte tatt fra kjente aztetiske steder og ledere.

Children of the Gods[rediger | rediger kilde]

Skaperne av Lizardmen-sivilisasjonen var en mystisk, interstellar rase kjent som «The Old Ones». Disse reserverte og mysteriske skapningene hadde utrolig kraft og intelligens. De kunne forandre tid og verden etter deres ønsker, og kunne skape kolossale energier som de manipulerte om til ødeleggende kraft. Født i mektige skip som kunne reise utenkelige strekninger på et blunk, reiste de rundt i verden sammen med sine tjenere og slaver. Av disse tjenerne og slavene, var deres yndlinger «The Slanns». Velsignet med enorm intellekt, var Slannene begavede skapere, i stand til å mainpulere materie, tid og rom med hjelp fra deres mestere. Fra «The Old Ones» design bygde Slannene de enorme konstruksjonene som hang som måner over nord- og sør-polen – porter som mulig gjorde øyeblikkelig reise gjennom hull i rommet, dører til utallige verdener.

For lenge siden, var verden et primært land bebodd av ubearbeidete, tidlige livsformer. Det var et sted med ujevne ekstreme landområder – is dekket det meste av landet, og endeløse snøstormer og stormer lynet over himmelen, mens andre steder spydde vulkaner ut varm lava og giftig aske ut i atmosfæren. Store varme og fuktige jungler yrende av liv, og det var her den første sivilisasjonen «The Lizardmens» vokste. Dette er den eldste av de sofistikerte rasene, og deres byer dypt inne i jungelen var ypperlige sentere for aktivitet lenge før de første stamfedrene til dverger og alver var født.

Under «The Old Ones» påvirkning, ble verden ugjennkjennelig forandret. Planeten ble flyttet nærmere solen, banen ble forandret og aksen skifted for å lage klimaet varmere og mer beboelig. Planter og livsformer av uendelig variasjon ble introdusert. Det ene mega-kontinentet var splittet under «The Old Ones» vilje, og de skiftende jordplatene falt til ro på en måte mer passelig med deres design.

I landene som senere ble kjent som Lustria, bygdde «The Old Ones» deres hovedstad. Det fuktige og varme klimaet i dette landet var passende for alien kroppene til «The Old Ones» og deres tjenere, og en serie andre byer ble bygget i området rundt hovedstaden. Andre byer var bygget rundt omkring i verden, på de stedene som nå er kalt Southlands og Cathay, for på den tiden var alle kontinentene varmere og fuktigere, og jungel var spredt over mesteparten av verden. Kommunikasjon og reise mellom disse forskjellige rikene var enkelt for «The Old Ones». Tilogmed for deres favorit slaver, Slannene, var det mulig å kommunisere og reise over kontinentene, men ikke like enkelt som deres Gud-lignende mestre.

«The Old Ones» stoppet opp forbedringene av de uferdige livsformene som fantes i Lustria og andre riker, og begynte å omforme dem til skapninger som passet deres ønsker og behov. Det var på denne tiden at de første Saurusene ble født, en ny livsform designet og født til å oppføre seg som krigere, til å patruljere og vokte landet, men også vokte deres Tempelby og Slann. Mange raser ble utryddet av Saurusene. Etter Saurusene, ble de første Skinkene født – «The Old Ones» hadde behov for noen kvikke og smarte tjenere som kunne garanter jevn dag-til-dag løping, likeså pleie og hjelpe Slannene.

For mange tusen år, var Lizardmen ubeseirete herskere i verden. Deres teknologi var mesterlig, det samme var deres ferdigheter til å manipulere magi.

The Fall[rediger | rediger kilde]

«The Old Ones» fortsatte å utvikle deres utvalgte rase for mange, mange år, for tid hadde liten betydning for dem, og de så på at verden omformet seg etter deres behov. De lærte forfedrene i de nyere rasene hvordan man skulle manipulere essensen av magi, og sakte men sikkert ledet dem vei mot sivilisasjon. Imidlertid skulle snart en marerittaktig dit av terror komme, en hedelse som ville dømme verden til en sikker undergang. En fiende dukket opp, en motstander av ren energi. Det var «The Old Ones» magi som var kilden, fortsatt ustyrlig of ytterst ødeleggende – i senere kjent som Chaos. En enorm kamp raste i mange århundrer mens «The Old Ones» sloss mot Chaos for å få kontroll over dimensjon portene høyt oppe i himmelen over verden. Energien som ble sluppet ut under denne kampen ødela ladene, men sakte begynte «The Old Ones» å få overtaket i denne kjempe-kampen. Forsøk ble gjort på å lukke portene, for de var dører som Chaos kunne komme til jorda gjennom, men dette var en umulig oppgave.

I en katastrofal eksplosjon av total mørke, kollapset portene over jorda. Det er ukjent om det var «The Old Ones» som ødela dem selv eller om de var revet fra hverandre av det enorme trykket som oppstod under kampen mot Chaos.

Lizardmen i kamp[rediger | rediger kilde]

Lizardmens hovedenheter med infanteri er en krigertype kalt sauruser. Saurusene er bare skapt ved et formål, å slåss! De er sterke og tøffe, men relativt trege. De kjemper enten med spyd eller med håndvåpen, noen ganger blir de født med kunsten å kunne ri de farlige cold ones og noen blir også født som personelige temple guards (livakter) for Slannene.

Siden Lizardmen er kaldblodige, er de ofte sene til å reagere psykiskt i kampsituasjoner. Skremmende monstre, store hærer og drap – slike ting – vil ikke påvirke dem særlig da de ikke er lettskremte. Det er bare viljen til Slannene og den store planen til «The Old Ones» som motiverer Lizardmennene, og de pleier å slåss, uansett konsekvensene. Det er aldri blitt hørt om noen sauruser som har dødd av alderdom, krig er den eneste grunnen til deres liv.

Som hjelpetropper brukes raske, intelligente tropper kjent som skinker. Disse var opprinnelig ikke ment som krigere men som "postbud" mellom tempelbyene siden de kunne puste under vann og løpe i mange dager i strekk. Skinker slåss ikke i regulær formasjon, men er løsere organisert. De kan bruke enten blåserør eller kastespyd, og er dermed ikke ment brukt til nærkamp. Skinker passer bedre til å vokte flankene til hovedstyrken, skjerme regimentene dine fra skudd, samt til å kjempe i vanskelig terreng. Skinker kan også fungere som kavaleri i spesielle hærer, da de kan ri på de heller store stegadon-monsterene og de flyvende terradonene.

En annen viktig troppetype er Kroxigors. Disse digre beistene kjemer ofte sammen med skinker, og gir disse sårt tiltreng styrke i nærkamper etter som skinker ikke er særligt sterke. Kroxigors var egentlig en rase som ikke var ment til å slåss, men som skapninger som kunne løfte tunge steinblokker og slikt når templer skulle byggest. Derfor er de mye mer sosiale skapninger en saurusene.

Enorme monstere kjent som Stegadoner og Carnosaurer brukes ofte i Lizardmenhærer. Disse brukes til å angripe midt inn i fiendens hovedstyrke, da de gode til å trampe ned store mengder tropper i tett formasjon. En stegadon betjenes av fem skinker bevæpnet med håndvåpen, kastespyd, og en gigantisk bue, som sitter oppe på stegadonen, mens carnosaurer blir ofte ridd i kamp av saurus helter.

En Lizardmen-hær ledes nesten alltid av en Slann, som tar seg av hovedmengden av magibruk i hæren. Store enheter av sauruskrigere ledes typisk av en saurushelt enten en Oldblood eller en Scar-Veteran. En annen ledertype er skink priest, som også kan bruke magi og skink chief.

Sitat[rediger | rediger kilde]

SitatAmid the darkness and horror of a world splintering apart, the armies of the true creators, we who were ancient at the dawn of time, will march forth once more. We shall sweap away all that is chaos and disorder, for ours is the true path, and none shall defy us.Sitat
Venrable Lord Kroak

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]