Liste over tysk produksjon av kampkjøretøyer under andre verdenskrig

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over tysk produksjon av kampkjøretøyer under andre verdenskrig. Der hvor tallene viser 1939, så betyr det fra september 1939, altså krigsproduksjon.

Panzer I[rediger | rediger kilde]

Panzer I før krigen: 1 893 skrog hadde blitt produsert, 1 867 av disse var påmontert tårn. Resten ble brukt som kommando- eller treningsvogner.

Panzer II[rediger | rediger kilde]

Panzer II før krigen: 1 223.

Panzer II
Type 1939 1940 1941 1942 1943 1944 1945 Totalt Merknader
Panzer II 15 9 223 302 77 7 - 633
Panzer II (f) - 90 42 23 - - - 155 Konvertert til flammekaster
Marder II - - - 511 212 - - 723 75 mm Pak 40 kanon på Panzer II chassis (Sd.Kfz. 131) (noen konvertert fra eldre vogner)
Wespe - - - - 514 144 - 658 105 mm selvdrevet lett haubitser på Panzer II chassis (Sd.Kfz. 124)
Sturmpanzer II Bison - - - 12 - - - 12 150 mm tung infanterikanon på Panzer II chassis
Totalt 15 99 265 848 803 151 - 2 181

Panzer 38(t)[rediger | rediger kilde]

Panzer 38(t) før krigen: 78.

Panzer 38(t)
Type 1939 1940 1941 1942 1943 1944 1945 Totalt Merknader
Panzer 38(t) 153 367 678 198 - - - 1 396
Marder 138 - - - 110 783 323 - 1 216 (Marder II]) 75 mm Pak 40 kanon på Panzer 38(t) chassis (Sd.Kfz. 138)
Marder 139 - - - 344 - - - 344 (Marder III) Erobret sovjetisk 76,2 mm kanon på Panzer 38(t) chassis (Sd.Kfz. 139)
Grille - - - - 225 346 - 571 150 mm tung infanterikanon på Panzer 38(t) chassis (inkl. ammunisjonsbærere) (Sd.Kfz. 138/1)
Hetzer - - - - - 1 687 1 335 3 022 (Jagdpanzer 38(t)) - 75 mm L/48 PaK39 kanon på breddet Pz 38(t) chassis (Sd.Kfz. 138/2)
Totalt 153 367 678 652 1 008 2 356 1 335 6 549

Panzer III[rediger | rediger kilde]

Panzer III før krigen: 98.

Panzer III
Type 1939 1940 1941 1942 1943 1944 1945 Totalt Merknader
Panzer III 157 396 - - - - - 553 37 mm kanon
Panzer III (50) - 466 1 673 251 - - - 2 390 50 mm L/42 kanon
Panzer III (50L) - - 64 1 907 - - - 1 971 50 mm L/60 kanon
Panzer III (75) - - - 449 213 - - 662 75 mm L/24 kanon (konvertert fra eldre vogner)
Panzer III (f) - - - - 100 - - 100 med flammekaster
Sturmgeschütz III - 192 540 93 - - - 825 Stormkanon med 75 mm L/24 på Panzer III chassis (Sd.Kfz. 142)
Sturmgeschütz III (l) - - - 695 3 011 3 849* 1 038 8 593 Stormkanon med 75 mm L/43 or L/48 på Panzer III chassis (Sd.Kfz. 142/1)
Sturmhaubitze 42 - - - 12 204 903 98 1.217 StuG III med 105 mm lett haubitser (Sd. Kfz. 142/2)
Totalt 157 1 054 2 213 3 407 5 435 4 752 1 136 16 311

* ikke inkludert 173 konverterte Panzer III

Panzer IV[rediger | rediger kilde]

Panzer IV Før krigen: 211.

Panzer IV
Type 1939 1940 1941 1942 1943 1944 1945 Totalt Merknader
Panzer IV (kort) 45 268 467 124 - - - 904 75 mm L/24 kanon
Panzer IV (lang) - - - 870 3 013 3 126 385 7 394 75 mm L/43 eller L/48 kanon
Sturmgeschütz IV - - - - 30 1 006 105 1 141 Toppen av Sturmgeschütz III Ausf. G på Panzer IV chassis, med 75 mm L/48 kanon (Sd.Kfz. 167)
Jagdpanzer IV - - - - - 769 - 769 Panserjager med 75 mm L/48 kanon på Panzer IV chassis (Sd.Kfz. 162)
Jagdpanzer IV/70 - - - - - 767 441 1 208 Panserjager med 75 mm L/70 kanon på Panzer IV chassis (Sd.Kfz. 162/1)
Sturmpanzer IV - - - - 66 215 17 298 150 mm haubitser på Panzer IV chassis (Sd.Kfz. 166)
Nashorn - - - - 345 133 16 494 88 mm PaK43/1 auf Geschützwagen III/IV, senere kjent som Nashorn (Sd. Kfz. 164)
Hummel - - - - 368 289 57 714 150 mm haubitser på Geschützwagen III/IV chassis (Sd.Kfz. 165)
Möbelwagen - - - - - 205 35 240 Luftvern, 37mm FlaK 43 L/89 på Panzer IV chassis (Flakpanzer IV Sd.Kfz.161/3)
Wirbelwind - - - - - 100 6 106 Luftvern, 4 x 20mm FlaK 38 L/112.5 kanoner på Panzer IV chassis, med pansret tårn (Flakpanzer IV)
Ostwind - - - - - 15 28 43 Luftvern, 37mm FlaK 43 L/89 på Panzer IV chassis, med pansret tårn (Flakpanzer IV)
Totalt 45 268 467 994 3 822 6 625 1 090 13 311

Panzer V (Panther)[rediger | rediger kilde]

Panzer V - Panther
Type 1939 1940 1941 1942 1943 1944 1945 Totalt Merknader
Panzer V - - - - 1 848 3 777 507 6 132 75 mm KwK 42 L/70 kanon (Sd.Kfz. 171)
Jagdpanther - - - - 1 226 198 425 Panserjager med 88 mm L/71 PaK43 kanon på Panzer V chassis (Sd.Kfz. 173)
Totalt 1 849 4 003 705 6 557

Panzer VI (Tiger)[rediger | rediger kilde]

Panzer VI - Tiger
Type 1939 1940 1941 1942 1943 1944 1945 Totalt Merknader
Tiger I - - - 78 649 623 - 1 350 (Panzer VI E) var bevæpnet med 88 mm L/56 kanon (Sd.Kfz. 181)
Tiger II - - - - 1 377 112 490 (Panzer VI B, Königstiger) var bevæpnet med 88 mm L/71 kanon (Sd.Kfz. 182)
Jagdtiger - - - - - 51 28 79 Panserjager med 128 mm L/55 PaK44 kanon (Sd.Kfz. 186)
Sturmtiger - - - - - 18 - 18 380 mm rakettdrevet bombekaster på Tiger I chassis (konvertert fra skadede vogner)
Totalt - - - 78 650 1 069 140 1 937

Tiger (P) Elefant[rediger | rediger kilde]

Panzerjäger Tiger (P) Elefant
Type 1939 1940 1941 1942 1943 1944 1945 Totalt Merknader
Elefant - - - - 90 - - 90 Panzerjäger Tiger (P) Elefant, 8.8 cm PaK 43/2 L/71 (Sd.Kfz. 184)
Totalt - - - - 90 - - 90

Totalproduksjon[rediger | rediger kilde]

Totalproduksjon
Type Førkrigs 1939 1940 1941 1942 1943 1944 1945 Krigstid Totalt
Panzer I 1 893 - - - - - - - - 1 893
Panzer II 1 223 15 99 265 848 803 151 - 2.181 3.404
Panzer 38(t) 78 153 367 678 652 1 008 2 356 1 335 6 549 6 627
Panzer III 98 157 1 054 2 213 1 564 5 435 4 752 1.136 16 311 16 409
Panzer IV 211 45 268 467 994 3 822 6 625 1 090 13 311 13 522
Panzer V Panther - - - - - 1 849 4 003 705 6 557 6 557
Panzer VI Tiger I & II - - - - 78 650 1 069 140 1 937 1 937
Panzerjäger Tiger (P) Elefant - - - - - 90 - - 90 90
Totalt 3 503 370 1 788 3 623 4 136 13 657 18 956 4 406 46 936 50 439

* Tallene inkluderer både stridsvogner og chassiser brukt for andre kjøretøyer, altså teller StuG III sammen med Panzer III