Liste over sørkoreanske filmer fra 1956

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Sørkoreansk film
KoreaSfilm.png
Liste over sørkoreanske filmer

Liste over sørkoreanske filmer fra 1956 er en kronologisk liste over filmer som ble lansert i Sør-Korea i 1956.

Utgitt Engelsk tittel Koreansk tittel Regi Skuespillere Sjanger Noter
1956
15. januar The Crossroad 교차로 Yu Hyun-mok Jo Mi-ryeong Melodrama [1]
25. januar The Sea 해정 Park Sang-ho Melodrama [2]
11. februar The Wedding Day 시집가는 날 Lee Byung-il Choi Hyeon
Kim Yu-hui
Historie, Komedie [3]
12. februar The Tragedy of King Danjong 단종애사 Jeon Chang-keun Historie [4]
19. februar Biryu 비류 Lee Man-heung Melodrama [5]
21. februar The Flower of Relief 구원의 정화 Lee Man-heung Historie, Religion [6]
27. mars The Virgin Star 처녀별 Yun Bong-chun Historie, Melodrama [7]
4. april Beat Back 격퇴 Lee Kang-cheon Action, Krig [8]
10. april Hyperbola of Youth 청춘쌍곡선 Han Hyeong-mo Hwang Hae Komedie [9]
15. mai A Cross in Gunfire 포화속의 십자가 Lee Yong-min Kim Jin-kyu Action, Krig [10]
21. mai An Overnight Official 벼락감투 Hong Il-myeong Historie, Komedie [11]
28. mai A Lasting Regret 천추의 한 Ahn Jong-hwa Historie, Melodrama [12]
9. juni Madame Freedom 자유부인 Han Hyeong-mo Park Am
Kim Jeong-rim
Melodrama [13]
13. juni Prince Hodong and Princess Nakrang 왕자호동과 낙랑공주 Kim So-dong Kim Dong-won
Jo Mi-ryeong
Historie, Melodrama [14]
17. juni Janghwa and Hongryeon Story 자유부인 Chung Chang-wha Skrekk, Historie [15]
13. juli Ok-Dan-Chun 옥단춘 Kwon Yeong-sun Historie, Melodrama [16]
25. juli Sadness of Heredity 유전의 애수 Yu Hyun-mok Choi Mu-ryong
Moon Jung-suk
Melodrama [17]
11. september Stagecoach of Life 인생역마차 Kim Seong-min Lee Hyang Gangster, Melodrama [18]
19. september Prince in Yam Clothes 마의 태자 Jeon Chang-keun Lee Hyang
Yoo Gye-seon
Historie [19]
25. september Lover 애인 Hong Seong-ki Melodrama [20]
16. oktober The Life of Sim-Cheong 심청전 Lee Gyu-hwan Historie [21]
1. november The Wave of Love 애정파도 Mun Hwa-seong Melodrama [22]
5. november Nongae 논개 Yun Bong-chun Kim Sam-hwa Historie [23]
10. november Touch-Me-Not 봉선화 Kim Ki-young Na Gang-hui
An Seok-jin
Historie [24]
15. november The Enemy of Woman 여성의 적 Kim Han-il Jo Mi-ryeong
Kim Dong-won
Melodrama [25]
21. november Holiday in Seoul 서울의 휴일 Lee Yong-min Yang Mi-hui
No Neung-geol
Melodrama [26]
25. november The Tragic Prince 사도세자 Ahn Jong-hwa Historie [27]
31. desember Story of Lady Suk-Young 숙영낭자전 Sin Hyeon-ho Historie, Melodrama [28]
? An Idiot Adada 백치 아다다 Lee Kang-cheon Na Ae-sim Historie [29]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]