Liste over ordførere i Hammerfest

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Hammerfest

Liste over ordførere i Hammerfest kommune i Finnmark.

Kommunen ble opprettet som Hammerfest formannskapsdistrikt da formannskapslovene ble innført i 1837. Måsøy formannskapsdistrikt ble utskilt fra Hammerfest ved kongelig resolusjon 23. april 1839. Hammerfest formannskapsdistrikt, som etter delingen hadde 2024 innbyggere, besto da av Hammerfest by og Hammerfest landdistrikt. I 1852 ble Hammerfest landdistrikt utskilt fra byen som eget formannskapsdistrikt. Etter denne delingen hadde Hammerfest (by) 1125 innbyggere. Landdistriktet utgjorde det som senere ble kommunene Sørøysund og Kvalsund.

En del av Sørøysund kommune med 20 innbyggere ble overført til Hammerfest 1. januar 1875. 1. januar 1963 ble en del av Sørøysund med 33 innbyggere overført til Hammerfest. 1. januar 1992 ble Hammerfest, med 6909 innbyggere, og Sørøysund kommuner slått sammen til nye Hammerfest kommune.

Periode Navn Stilling Parti
1839–1841 Hans Cato Aall Sogneprest, prost
1841–1843 Øwre Tollkasserer
1843–1845 Hans Cato Aall Prost
1845–1846 Søeberg Distriktslege
1846–1851 Rostad Kjøpmann
1851-1854 Wiesener Tollinspektør
1855 Rostad Kjøpmann
1856 Peters Bøkker
1857–1858 Wiesener Tollinspektør
1859–1860 Rostad Kjøpmann
1861–1862 Ole Johan Finckenhagen Kjøpmann
1863–1866 Nilsen Tollinspektør
1867 Ole Lund Overrettssakfører
1868 Smitt Prest
1869–1870 Ole Lund Overrettssakfører
1871–1872 Smitt Prest
1873–1876 Ole Lund Overrettssakfører
1877–1878 Carl Rein Kjøpmann
1879–1887 Berg Tollkasserer Høyre
1887–1891 Ole Lund Overrettssakfører Høyre
1892 Christian Finckenhagen Konsul Høyre
1893 Peder Johansen Lærer Venstre
1894 Christian Finckenhagen Konsul Høyre
1895–1901 Ole Kristian Simonsen Prost Høyre
1902 Peder Johansen Lærer Venstre
1903–1913 H.A. Hansen Skredder Venstre
1914–1917 Olaf Eriksen Postmester Arbeiderpartiet
1918 Svein O. Øraker Lærer Arbeiderpartiet
1919 Olaf Eriksen Postmester Arbeiderpartiet
1922–1925 Charles Robertson Kjøpmann Høyre
1939–1947 Thoralf Albrigtsen Arbeiderpartiet
1951–1959 Ørjan Østvik Arbeiderpartiet
1965–1971 Aksel Olsen Arbeiderpartiet
1972–1975 Arnulf Olsen Arbeiderpartiet
1976–1983 Erling Jensen Arbeiderpartiet
1984–1987 Arnulf Olsen Arbeiderpartiet
1988–1995 Kåre Rønbeck Arbeiderpartiet
1995–1999 Tormod Bartholdsen Høyre
1999–2006 Alf E. Jakobsen Arbeiderpartiet
2006–2009 Kristine Jørstad Bock Arbeiderpartiet
2009– Alf E. Jakobsen Arbeiderpartiet

Kilder[rediger | rediger kilde]