Liste over medaljevinnere under verdensmesterskapene i hurtigløp på skøyter for universiteter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over medaljevinnere under verdensmesterskapene i hurtigløp på skøyter for universiteter som omfatter alle verdensmesterskap i hurtigløp på skøyter som organiseres av Fédération Internationale du Sport Universitaire (FISU). Det første offisielle verdensmesterskapet ble avholdt på Tor Cos i Zakopane i Polen den 17.21. desember 2012. Verdensmesterskapene avholdes annethvert kalenderår uavhengig av skøytesesong.

Det konkurreres over enkeltdistanser (500 meter (tidligere 2×500 meter), 1 000 meter og 1 500 meter for begge kjønn, samt 2 langdistanser for hvert kjønn 3 000 meter og 5 000 meter for kvinner og 5 000 meter og 10 000 meter for menn), fellesstart og lagkonkurranser (lagsprint og lagtempo).

Kvinner[rediger | rediger kilde]

500 meter[rediger | rediger kilde]

År Sted Gull Sølv Bronse
2012 Polen Zakopane Hviterussland Ksenija Sadovskaja 82.390 MR
(41,31 MR41,08 MR)
Polen Luiza Złotkowska 82.500
(41,4241,08 MR)
Norge Rikke Jeppsson 84.360
(42,4541,91)
2014 Kasakhstan Almaty Russland Julija Kozyreva 77.900 MR
(39,06 MR38,84 MR)
Russland Irina Arsjinova 78.820
(39,4239,40)
Kasakhstan Marija Sizova 80.970
(40,5940,38)
2016 Italia Baselga di Pinè Kina Li Qishi 78.840
(39,4339,41)
Japan Arisa Tsujimoto 79.650
(39,8639,79)
Japan Nana Takahashi 81.170
(40,6440,53)
2018 Hviterussland Minsk Japan Miku Asano 39,48 Japan Rio Yamada 39,61 Polen Kaja Ziomek 39,86

1 000 meter[rediger | rediger kilde]

År Sted Gull Sølv Bronse
2012 Polen Zakopane Polen Natalia Czerwonka 1.20,45 MR Polen Luiza Złotkowska 1.20,64 Kasakhstan Tatjana Sokirko 1.23,05
2014 Kasakhstan Almaty Russland Irina Arsjinova 1.19,31 MR Polen Katarzyna Woźniak 1.19,78 Kasakhstan Marija Sizova 1.20,00
2016 Italia Baselga di Pinè Kina Li Qishi 1.20,33 Japan Arisa Tsujimoto 1.23,36 Russland Olesja Tsjernega 1.24,69
2018 Hviterussland Minsk Japan Rio Yamada 1.18,62 MR Japan Miku Asano 1.19,25 Polen Andżelika Wójcik 1.20,40

1 500 meter[rediger | rediger kilde]

År Sted Gull Sølv Bronse
2012 Polen Zakopane Tsjekkia Martina Sáblíková 2.03,20 MR Polen Natalia Czerwonka 2.04,66 Polen Katarzyna Woźniak 2.09,20
2014 Kasakhstan Almaty Polen Katarzyna Woźniak 2.01,73 MR Hviterussland Marina Zujeva 2.02,52 Russland Jelena Sokhrjakova 2.02,98
2016 Italia Baselga di Pinè Polen Katarzyna Woźniak 2.02,72 Japan Nana Takahashi 2.03,09 Russland Olesja Tsjernega 2.05,37
2018 Hviterussland Minsk Japan Rio Yamada 2.02,05 Russland Jelena Jeranina 2.04,00 Nederland Paulien Verhaar 2.05,52

3 000 meter[rediger | rediger kilde]

År Sted Gull Sølv Bronse
2012 Polen Zakopane Tsjekkia Martina Sáblíková 4.09,22 MR Polen Luiza Złotkowska 4.24,24 Norge Marit Fjellanger Bøhm 4.30,24
2014 Kasakhstan Almaty Polen Katarzyna Woźniak 4.19,18 Hviterussland Marina Zujeva 4.20,74 Russland Jelena Sokhrjakova 4.21,64
2016 Italia Baselga di Pinè Japan Nana Takahashi 4.24,16 Polen Urszula Włodarczyk 4.29,66 Nederland Willemijn Cnossen 4.30,83
2018 Hviterussland Minsk Polen Magdalena Czyszczoń 4.21,11 Nederland Paulien Verhaar 4.22,53 Russland Jelena Jeranina 4.25,50

5 000 meter[rediger | rediger kilde]

År Sted Gull Sølv Bronse
2012 Polen Zakopane Tsjekkia Martina Sáblíková 7.09,98 MR Norge Camilla Farestveit 7.49,16 Kasakhstan Jelena Urvantseva 7.49,42
2014 Kasakhstan Almaty Polen Aleksandra Goss 7.36,71 Russland Tatjana Usjakova 7.38,86 Russland Jelena Sokhrjakova 7.40,10
2016 Italia Baselga di Pinè Japan Nana Takahashi 7.39,15 Polen Magdalena Czyszczoń 7.40,17 Polen Angelika Fudalej 7.49,57
2018 Hviterussland Minsk Polen Magdalena Czyszczoń 7.32,82 Nederland Paulien Verhaar 7.33,95 Italia Gloria Malfatti 7.34,48

Fellesstart[rediger | rediger kilde]

År Sted Gull Sølv Bronse
2014 Kasakhstan Almaty Russland Olesja Tsjernega 60 p
(9.22,31)
Hviterussland Marina Zujeva 51 p
(9.22,37)
Polen Aleksandra Goss 33 p
(9.22,40)
2016 Italia Baselga di Pinè Nederland Annemarie Boer 60 p
(?)
Russland Olesja Tsjernega 40 p
(?)
Nederland Jessica Merkens 22 p
(?)
2018 Hviterussland Minsk Polen Magdalena Czyszczoń 61 p
(9.42,72)
Italia Gloria Malfatti 45 p
(9.42,79)
Polen Andżelika Wójcik 23 p
(9.45,13)

Lagsprint[rediger | rediger kilde]

År Sted Gull Sølv Bronse
2016 Italia Baselga di Pinè Russland Russland
1.35,05 MR Polen Polen
1.35,42 Nederland Nederland
1.36,68
2018 Hviterussland Minsk Russland Russland
1.33,33 MR Polen Polen
1.33,35 Nederland Nederland
1.34,98

Lagtempo[rediger | rediger kilde]

År Sted Gull Sølv Bronse
2012 Polen Zakopane Polen Polen
3.18,88 MR Kasakhstan Kasakhstan
3.19,43 Norge Norge
3.26,84
2014 Kasakhstan Almaty Polen Polen 3.12,75 MR Russland Russland 3.17,22 Nederland Nederland 3.22,45
2016 Italia Baselga di Pinè Polen Polen
3.13,70 Nederland Nederland
3.17,57 Russland Russland
3.19,42
2018 Hviterussland Minsk Nederland Nederland
3.17,48 Russland Russland
3.18,72 Kina Kina
3.24,23

Menn[rediger | rediger kilde]

500 meter[rediger | rediger kilde]

År Sted Gull Sølv Bronse
2012 Polen Zakopane Polen Artur Nogal 73.490 MR
(36,76 MR36,73 MR)
Polen Maciej Biega 73.580
(36,8136,77)
Norge Even Johansen 73.960
(37,1336,83)
2014 Kasakhstan Almaty Italia Mirko Nenzi 70.550 MR
(35,25 MR35,30)
Polen Artur Nogal 70.740
(35,4635,28)
Kinesisk Taipei Sung Ching-yang 70.940
(35,6735,27)
2016 Italia Baselga di Pinè Italia Mirko Nenzi 71.760
(35,9435,82)
Kinesisk Taipei Sung Ching-yang 71.980
(36,0535,93)
Japan Yuto Fujino 72.130
(36,0436,09)
2018 Hviterussland Minsk Japan Tatsuya Shinhama 34,93 MR Hviterussland Ignat Golovatsjuk 35,58 Kasakhstan Artjom Krikunov 35,84

1 000 meter[rediger | rediger kilde]

År Sted Gull Sølv Bronse
2012 Polen Zakopane Polen Jan Szymański 1.12,78 MR Norge Even Johansen 1.12,79 Norge Espen Tveit 1.13,37
2014 Kasakhstan Almaty Italia Mirko Nenzi 1.11,08 MR Polen Piotr Michalski 1.11,10 Kasakhstan Fjodor Mezentsev 1.11,55
2016 Italia Baselga di Pinè Italia Mirko Nenzi 1.11,40 Japan Yuto Fujino 1.11,53 Ungarn Konrád Nagy 1.11,97
2018 Hviterussland Minsk Japan Tatsuya Shinhama 1.10,81 MR Hviterussland Ignat Golovatsjuk 1.10,88 Russland Danila Bobyr 1.11,11

1 500 meter[rediger | rediger kilde]

År Sted Gull Sølv Bronse
2012 Polen Zakopane Polen Jan Szymański 1.50,25 MR Norge Espen Tveit 1.52,66 Kasakhstan Maksim Baklasjkin 1.53,44
2014 Kasakhstan Almaty Polen Jan Szymański 1.47,32 MR Russland Dmitrij Fjodotov 1.50,73 Italia Mirko Nenzi 1.51,38
2016 Italia Baselga di Pinè Ungarn Konrád Nagy 1.51,22 Østerrike Linus Heidegger 1.52,07 Polen Adrian Wielgat 1.52,19
2018 Hviterussland Minsk Kasakhstan Ivan Arzhanikov 1.49,23 Russland Victor Lobas 1.50,02 Kasakhstan Demjan Gavrilov 1.50,77

5 000 meter[rediger | rediger kilde]

År Sted Gull Sølv Bronse
2012 Polen Zakopane Polen Jan Szymański 6.58,49 MR Norge Martin Bjertnes 7.04,59 Tsjekkia Zdeněk Haselberger 7.05,60
2014 Kasakhstan Almaty Polen Jan Szymański 6.43,96 MR Italia Michele Malfatti 6.47,09 Polen Adrian Wielgat 6.51,69
2016 Italia Baselga di Pinè Italia Davide Ghiotto 6.42,21 MR Japan Ryosuke Tsuchiya 6.44,17 Polen Adrian Wielgat 6.49,07
2018 Hviterussland Minsk Italia Davide Ghiotto 6.30,66 MR Italia Michele Malfatti 6.36,91 Kasakhstan Dmitrij Morozov 6.42,94

10 000 meter[rediger | rediger kilde]

År Sted Gull Sølv Bronse
2012 Polen Zakopane Norge Martin Bjertnes 14.20,53 MR Polen Sebastian Druszkiewicz 14.32,98 Tsjekkia Pavel Kulma 14.36,24
2014 Kasakhstan Almaty Polen Sebastian Druszkiewicz 14.33,52 Nederland Simon Borsen 14.34,39 Polen Adrian Wielgat 14.38,74
2016 Italia Baselga di Pinè Italia Davide Ghiotto 13.47,71 MR Japan Ryosuke Tsuchiya 14.09,98 Østerrike Linus Heidegger 14.21,56
2018 Hviterussland Minsk Italia Davide Ghiotto 13.16,69 MR Italia Michele Malfatti 13.36,12 Hviterussland Aljaksei Kirpitsjnik 13.57,95

Fellesstart[rediger | rediger kilde]

År Sted Gull Sølv Bronse
2014 Kasakhstan Almaty Russland Alexandr Razorjonov 60 p
(8.06,56)
Italia Alessio Trentini 40 p
(8.07,25)
Italia Mirko Nenzi 20 p
(8.07,93)
2016 Italia Baselga di Pinè Italia Riccardo Bugari 67 p
(?)
Østerrike Armin Hager 40 p
(?)
Polen Marcin Bachanek 20 p
(?)
2018 Hviterussland Minsk Hviterussland Ignat Golovatsjuk 60 p
(8.13,77)
Polen Marcin Bachanek 40 p
(8.13,94)
Nederland Jeroen Janissen 20 p
(8.14,31)

Lagsprint[rediger | rediger kilde]

År Sted Gull Sølv Bronse
2016 Kasakhstan Baselga di Pinè Italia Italia
1.22,79 MR Polen Polen
1.25,08 Russland Russland
1.25,48
2018 Hviterussland Minsk Russland Russland
1.23,44 Polen Polen
1.24,62 Kasakhstan Kasakhstan
1.25,27

Lagtempo[rediger | rediger kilde]

År Sted Gull Sølv Bronse
2012 Polen Zakopane Norge Norge
4.01,74 MR Polen Polen
4.04,11 Kasakhstan Kasakhstan
4.10,40
2014 Kasakhstan Almaty Polen Polen 3.56,82 MR Italia Italia 3.57,65 Norge Norge 4.01,71
2016 Italia Baselga di Pinè Italia Italia
3.57,82 Polen Polen
4.03,05 Russland Russland
4.06,61
2018 Hviterussland Minsk Italia Italia
3.53,11 MR Kasakhstan Kasakhstan
3.56,36 Nederland Nederland
3.57,97

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

For Zakopane 2012
For Almaty 2014
For Baselga di Pinè 2016
For Minsk 2018