Liste over kulturminner i Tysvær

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater  : OSM eller | WikiMap

Liste over kulturminner i Tysvær er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Tysvær. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
5768 Hedlå Bautasteinslokalitet Jernalder 59°29′00″N 5°27′42″Ø Tysvær
15140 Toftøya Bautasteinslokalitet Uviss tid 59°16′27″N 5°40′35″Ø Tysvær
24924 Nessastøene Bautasteinslokalitet Jernalder 59°21′08″N 5°53′26″Ø Tysvær
34777 Bausta Bautasteinslokalitet Jernalder 59°20′23″N 5°50′03″Ø Tysvær
34779 Kjempesver Bautasteinslokalitet Jernalder 59°20′44″N 5°50′23″Ø Tysvær
44789 Skårvamyrå Bautasteinslokalitet Jernalder 59°25′09″N 5°22′22″Ø Tysvær
54571 Store nessa Bautasteinslokalitet Jernalder 59°21′12″N 5°53′20″Ø Tysvær
66123 Øyraneset Bautasteinslokalitet Jernalder 59°28′52″N 5°27′44″Ø Tysvær
35218 Hervik Hervik Bergkunst Bronsealder 59°19′16″N 5°35′27″Ø Tysvær
54553 Nes Nes Bergkunst Jernalder 59°28′16″N 5°35′37″Ø Tysvær
60814 Vårå Vårå Bergkunst Bronsealder 59°27′35″N 5°35′08″Ø Tysvær
87018 SANDSGAARD - Sandsgård SANDSGAARD - Sandsgård
SANDSGAARD - Sandsgård
Embetsgård-embetsbolig 1700-tallet
1700-tallet, fjerde kvartal
59°20′41″N 5°50′47″Ø Tysvær
5747 Haukås Gårdsanlegg Jernalder 59°20′36″N 5°26′55″Ø Tysvær
5751 Tysvær prestegård Gårdsanlegg Jernalder
Etterreformatorisk tid
59°19′58″N 5°29′31″Ø Tysvær
5758 Revursdalen Gårdsanlegg Jernalder
Middelalder
59°20′51″N 5°25′13″Ø Tysvær
5763 Årek Gårdsanlegg Steinalder
Jernalder
59°25′34″N 5°22′21″Ø Tysvær
34770 Bjørkjeloen Gårdsanlegg Steinalder
Jernalder
59°18′08″N 5°39′12″Ø Tysvær
34780 Sandsgård Gårdsanlegg Jernalder 59°20′47″N 5°50′49″Ø Tysvær
44794 Liå Gårdsanlegg Jernalder 59°27′32″N 5°34′49″Ø Tysvær
54550 N Skjelbrei Gårdsanlegg Jernalder 59°22′47″N 5°23′36″Ø Tysvær
60830 Øybøen Gårdsanlegg Jernalder 59°21′36″N 5°49′56″Ø Tysvær
115847 Vatnheim Gårdsanlegg Jernalder 59°19′52″N 5°25′26″Ø Tysvær
44790 Tongadn Tongadn Havneområde Jernalder 59°24′42″N 5°35′22″Ø Tysvær
24899 Hetland Innskrift/ristning Etterreformatorisk tid 59°19′53″N 5°26′57″Ø Tysvær
44804 Prestegarden Kirkegårdslokalitet Middelalder 59°20′59″N 5°48′12″Ø Tysvær
84223 Førdesfjord kirkested Førre kirke
Førdesfjord kirkested
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 59°25′27″N 5°22′51″Ø Tysvær
85098 Nedstrand kirkested Nedstrand kirkested
Nedstrand kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, tredje kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
59°20′59″N 5°48′01″Ø Tysvær
85464 Skjoldastraumen kirkested Skjoldastraumen kirkested
Skjoldastraumen kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 59°25′56″N 5°36′52″Ø Tysvær
85700 Tysvær kirkested Tysvær kirkested
Tysvær kirkested
Kirkested Middelalder
162
1800-tallet, tredje kvartal
59°19′53″N 5°29′30″Ø Tysvær
87077 TYSVÆR PRESTEGÅRD Tysvær prestegård Prestegård Etterreformatorisk tid
1800-tallet
59°19′58″N 5°29′17″Ø Tysvær
147563 Stuvikneset Sjømerke Uviss tid 59°20′28″N 5°51′10″Ø Tysvær
15149 Frøvikneset Steinbrudd Jernalder 59°22′51″N 5°53′49″Ø Tysvær
24916 Skorpe Steinbrudd Jernalder 59°21′23″N 5°46′12″Ø Tysvær
60840 Grinde Steinbrudd Jernalder 59°25′57″N 5°28′29″Ø Tysvær
15134 Freiåsen Tradisjonslokalitet Uviss tid 59°26′44″N 5°36′03″Ø Tysvær
66096 Hetland Tradisjonslokalitet Etterreformatorisk tid 59°20′00″N 5°26′03″Ø Tysvær

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]