Liste over kulturminner i Eigersund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Eigersund er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Eigersund. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
4760 Midthusholmen Bautasteinslokalitet Jernalder 58°24′38″N 5°58′22″Ø Eigersund
34233 Hadland Bautasteinslokalitet Jernalder 58°25′10″N 6°00′46″Ø Eigersund
53561 Åse Bautasteinslokalitet Jernalder 58°24′58″N 6°03′22″Ø Eigersund
65396 Husabø Bautasteinslokalitet Jernalder 58°26′57″N 6°00′03″Ø Eigersund
34229 Kalvadalen Kalvadalen Bergkunst Bronsealder 58°25′53″N 5°58′27″Ø Eigersund
43805 Husabø skole Husabø skole Bergkunst Bronsealder 58°26′50″N 6°00′04″Ø Eigersund
53576 Dranga Dranga Bergkunst Bronsealder 58°30′24″N 6°10′13″Ø Eigersund
71931 Husabø Husabø Bergkunst Bronsealder 58°26′41″N 5°59′42″Ø Eigersund
71933 Årstad Årstad (Eigersund) Bergkunst Bronsealder 58°26′14″N 6°00′23″Ø Eigersund
86932 Victoria hotell (Ellingsens hotell) Victoria hotell - Ellingsens hotell Boligeiendom 1800-tallet, andre kvartal 58°27′00″N 5°59′46″Ø Eigersund
86930 SKRIVERGÅRDEN (EGERSUND VIDEREGÅENDE SKOLE) Egersund videregående skole evt. Skrivergården (Eigersund)
SKRIVERGÅRDEN (EGERSUND VIDEREGÅENDE SKOLE)
Embetsgård-embetsbolig 1800-tallet, andre kvartal 58°27′03″N 5°59′51″Ø Eigersund
4798 Borgaråsen Borgaråsen Forsvarsanlegg Eldre jernalder 58°31′21″N 6°06′16″Ø Eigersund
14569 Skåra : veshovda Forsvarsanlegg Eldre jernalder 58°26′38″N 6°04′40″Ø Eigersund
23935 Kongssede Kongssede Forsvarsanlegg Eldre jernalder 58°28′32″N 6°04′06″Ø Eigersund
23950 Kvennhusknuden Kvennhusknuden Forsvarsanlegg Eldre jernalder 58°31′18″N 6°14′22″Ø Eigersund
23959 Storeknut Storeknut Forsvarsanlegg Eldre jernalder 58°31′25″N 6°09′13″Ø Eigersund
34231 Skåra Forsvarsanlegg Eldre jernalder 58°26′14″N 6°01′26″Ø Eigersund
43824 Slåde Slåde Forsvarsanlegg Eldre jernalder 58°31′05″N 6°14′34″Ø Eigersund
53574 Rapstad Forsvarsanlegg Eldre jernalder 58°30′08″N 6°16′03″Ø Eigersund
53581 Borgaråsen Borgaråsen Forsvarsanlegg Eldre jernalder 58°32′20″N 6°13′29″Ø Eigersund
71941 Beringsfjedle Beringsfjedle Forsvarsanlegg Eldre jernalder 58°24′02″N 6°03′41″Ø Eigersund
86935 EIGERØY FYRSTASJON Eigerøy fyrstasjon
EIGERØY FYRSTASJON
Fyrstasjon-losstasjon Etterreformatorisk tid
1800-tallet
58°25′56″N 5°52′13″Ø Eigersund
4765 Varden Gårdsanlegg Jernalder
Middelalder
58°24′45″N 6°00′45″Ø Eigersund
4770 Krokanes Gårdsanlegg Jernalder
Jernalder
58°23′58″N 6°07′01″Ø Eigersund
4773 Svinland Gårdsanlegg Etterreformatorisk tid 58°30′08″N 6°02′43″Ø Eigersund
4786 Skogstad Gårdsanlegg Jernalder 58°29′47″N 6°13′38″Ø Eigersund
4788 Stølen Gårdsanlegg Jernalder 58°30′48″N 6°10′23″Ø Eigersund
4796 Veddågåsen Gårdsanlegg Bronsealder
Jernalder
58°31′40″N 6°09′22″Ø Eigersund
4800 Eigestein Gårdsanlegg Jernalder 58°31′57″N 6°04′59″Ø Eigersund
14148 Kjerhammaren Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°28′22″N 6°14′54″Ø Eigersund
14284 Vatland Gårdsanlegg Jernalder
Eldre jernalder
58°24′43″N 6°03′30″Ø Eigersund
14568 Tansland Gårdsanlegg Jernalder
Eldre jernalder
58°25′41″N 6°04′29″Ø Eigersund
14583 Heigrestad Gårdsanlegg Jernalder
Eldre jernalder
58°30′07″N 5°55′20″Ø Eigersund
14596 Hetland øvre Gårdsanlegg Jernalder 58°31′25″N 6°11′08″Ø Eigersund
14604 Langbakkeslette Gårdsanlegg Jernalder 58°32′13″N 6°07′39″Ø Eigersund
23937 Skøjen Gårdsanlegg Jernalder 58°28′21″N 6°02′28″Ø Eigersund
23946 Storetoptå Gårdsanlegg Jernalder
Folkevandringstid
58°30′26″N 6°09′47″Ø Eigersund
23962 Tveideråsen Gårdsanlegg Jernalder 58°29′36″N 6°14′44″Ø Eigersund
24090 Horve Gårdsanlegg Jernalder
Jernalder
58°27′25″N 6°05′28″Ø Eigersund
34236 Stølslettene Gårdsanlegg Jernalder
Eldre jernalder
58°24′56″N 6°03′18″Ø Eigersund
34247 Ryggjen Gårdsanlegg Jernalder 58°31′06″N 5°57′10″Ø Eigersund
34249 Birkeland Gårdsanlegg Jernalder
Jernalder
58°30′47″N 5°58′15″Ø Eigersund
34257 Legå Gårdsanlegg Jernalder 58°29′51″N 6°15′30″Ø Eigersund
34272 Hammaren Gårdsanlegg Jernalder 58°33′48″N 6°12′52″Ø Eigersund
34273 Hyrtastykket Gårdsanlegg Jernalder
Jernalder
58°33′45″N 6°11′42″Ø Eigersund
34277 Prestestølen Gårdsanlegg Jernalder
Jernalder
58°30′39″N 6°06′24″Ø Eigersund
34278 Stølen Gårdsanlegg Jernalder
Jernalder
58°32′36″N 6°05′31″Ø Eigersund
34282 Øygarden Gårdsanlegg Jernalder 58°31′33″N 6°04′41″Ø Eigersund
53558 Årstad Gårdsanlegg Jernalder
Vikingtid
58°25′55″N 6°00′30″Ø Eigersund
53559 Skåraskaret Gårdsanlegg Jernalder 58°26′37″N 6°01′44″Ø Eigersund
53560 Stølsvarden Gårdsanlegg Jernalder 58°24′41″N 6°02′55″Ø Eigersund
53566 Steiane Gårdsanlegg Jernalder
Uviss tid
58°26′51″N 6°07′40″Ø Eigersund
53571 Kalvabakken Gårdsanlegg Jernalder
Eldre jernalder
58°28′48″N 6°00′36″Ø Eigersund
53583 Nordbø Gårdsanlegg Jernalder
Jernalder
58°32′14″N 6°11′58″Ø Eigersund
53590 Tveida Gårdsanlegg Jernalder
Jernalder
58°32′10″N 6°05′55″Ø Eigersund
53591 Kjølle Gårdsanlegg Jernalder
Jernalder
58°32′28″N 6°04′57″Ø Eigersund
53593 Lomeland Gårdsanlegg Jernalder 58°31′03″N 6°04′06″Ø Eigersund
65398 Bråvodln Gårdsanlegg Jernalder
Vikingtid
58°26′22″N 6°01′06″Ø Eigersund
65402 Ved Eigjenesmyrå Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°23′36″N 6°05′08″Ø Eigersund
65408 Gjermestad Gårdsanlegg Jernalder
Vikingtid
58°30′12″N 5°56′19″Ø Eigersund
65425 Eptelandsegrå Gårdsanlegg Jernalder 58°32′47″N 6°07′29″Ø Eigersund
71928 Gardavik Gårdsanlegg Jernalder 58°25′01″N 5°58′01″Ø Eigersund
71943 Hønnland Gårdsanlegg Jernalder 58°25′13″N 6°05′52″Ø Eigersund
71950 Kjempegravene Gårdsanlegg Jernalder 58°30′31″N 5°55′04″Ø Eigersund
71968 Dysjaland Gårdsanlegg Jernalder 58°31′28″N 6°09′48″Ø Eigersund
71973 Tveida Gårdsanlegg Jernalder 58°32′29″N 6°05′50″Ø Eigersund
71976 Toptinn Gårdsanlegg Jernalder
Etterreformatorisk tid
58°30′38″N 6°04′43″Ø Eigersund
150191 Øyna Gårdstun 1700-tallet 58°33′07″N 6°12′00″Ø Eigersund
86931 THORSENHUSET (THORSENS HUS) Thoresens hus
THORSENHUSET (THORSENS HUS)
Handelsanlegg 1800-tallet, andre kvartal 58°27′00″N 5°59′46″Ø Eigersund
14593 Dranga Innskrift/ristning Etterreformatorisk tid 58°30′21″N 6°10′15″Ø Eigersund
83842 Bakkebø kirkested Bakkebø kirkested
Bakkebø kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 58°28′15″N 6°01′21″Ø Eigersund
84052 Egersund kirkested Egersund kirkested
Egersund kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, første kvartal
58°27′07″N 6°00′00″Ø Eigersund
84537 Helleland kirkested Helleland kirkested
Helleland kirkested
Kirkested Middelalder
162
1800-tallet, andre kvartal
58°31′14″N 6°06′57″Ø Eigersund
4797 Kyrkjeskaret Kyrkjeskaret Runer/innskrifter Eldre jernalder 58°30′39″N 6°08′07″Ø Eigersund
142424 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°36′02″N 6°26′49″Ø Eigersund
142427 Seter Seter 1800-tallet 58°37′35″N 6°23′27″Ø Eigersund
142430 Seter Seter 1800-tallet 58°37′28″N 6°22′44″Ø Eigersund
142432 Seter Seter 1800-tallet 58°37′04″N 6°21′31″Ø Eigersund
142433 Seter Seter 1800-tallet 58°37′53″N 6°22′36″Ø Eigersund
142436 Seter Seter 1800-tallet 58°36′47″N 6°21′08″Ø Eigersund
142437 Seter Seter 1800-tallet 58°37′46″N 6°24′10″Ø Eigersund
14566 Tingståvå Tradisjonslokalitet Etterreformatorisk tid 58°25′56″N 5°58′35″Ø Eigersund
34228 Kråssavodl Tradisjonslokalitet Uviss tid 58°25′55″N 5°58′47″Ø Eigersund

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]