Liste over kulturminner i Gjesdal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater  : OSM eller | WikiMap

Liste over kulturminner i Gjesdal er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Gjesdal. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
142496 Felægre Felægre 1800-tallet 58°48′16″N 6°28′53″Ø Gjesdal
4430 Auestad Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°44′30″N 5°56′55″Ø Gjesdal
4651 Tuptene. Gårdsanlegg Jernalder 58°47′20″N 6°01′53″Ø Gjesdal
4653 Lindland Gårdsanlegg Jernalder
Eldre jernalder
58°48′32″N 6°14′22″Ø Gjesdal
5107 Heiå Gårdsanlegg Jernalder
Eldre jernalder
58°45′39″N 5°59′44″Ø Gjesdal
14467 Bjønndalsskaret Gårdsanlegg Steinalder
Jernalder
58°46′45″N 5°58′40″Ø Gjesdal
14469 Gjøysa Gårdsanlegg Jernalder
Jernalder
58°42′53″N 5°57′42″Ø Gjesdal
14475 Gilja
Gilja
Gårdsanlegg Jernalder 58°48′21″N 6°15′25″Ø Gjesdal
16018 Ravndal Gårdsanlegg Jernalder
Eldre jernalder
58°47′08″N 6°00′25″Ø Gjesdal
24278 Galtabakkjen Gårdsanlegg Jernalder
Yngre jernalder
58°40′51″N 5°58′10″Ø Gjesdal
24279 Mån Gårdsanlegg Jernalder
Middelalder
Etterreformatorisk tid
58°51′34″N 6°23′35″Ø Gjesdal
24280 Øgarden (Høyland) Gårdsanlegg Jernalder 58°46′49″N 5°54′32″Ø Gjesdal
33945 Øgarden (Høyland) Gårdsanlegg Jernalder 58°46′50″N 5°54′43″Ø Gjesdal
34130 Fodnabergheiå. Gårdsanlegg Jernalder 58°46′20″N 5°53′03″Ø Gjesdal
44168 Røyseland Gårdsanlegg Jernalder 58°46′04″N 5°49′20″Ø Gjesdal
44176 Gaudøyne Gårdsanlegg Jernalder 58°50′18″N 6°29′09″Ø Gjesdal
53703 Yleskog Gårdsanlegg Jernalder
Middelalder
58°49′51″N 6°09′17″Ø Gjesdal
61154 Giljastølen Gårdsanlegg Steinalder
Middelalder
58°49′27″N 6°17′34″Ø Gjesdal
61155 STØDLEN Gårdsanlegg Middelalder
Vikingtid
58°47′41″N 5°59′07″Ø Gjesdal
64629 Litla Ålgård Gårdsanlegg Jernalder 58°46′36″N 5°51′44″Ø Gjesdal
64631 Kongehanen Gårdsanlegg Jernalder
Eldre jernalder
58°46′11″N 5°59′15″Ø Gjesdal
64633 Heio Gårdsanlegg Jernalder 58°45′12″N 5°54′14″Ø Gjesdal
64637 Homsland Gårdsanlegg Middelalder
Jernalder
58°43′42″N 5°52′57″Ø Gjesdal
64641 Adamshola Gårdsanlegg Jernalder 58°48′00″N 5°54′02″Ø Gjesdal
71824 Ålgård Gårdsanlegg Jernalder 58°46′22″N 5°51′16″Ø Gjesdal
71829 Frøyland Gårdsanlegg Jernalder 58°49′11″N 6°12′15″Ø Gjesdal
133711 Kjerrvoll Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 58°48′16″N 6°14′55″Ø Gjesdal
117074 Helland Helland gårdstun Gårdstun 1800-tallet, andre kvartal 58°45′24″N 6°01′11″Ø Gjesdal
64775 Osen Osen, havneområde Havneområde Uviss tid 58°50′20″N 6°11′04″Ø Gjesdal
84025 Dirdal kirkested Dirdal kirkested
Dirdal kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 58°49′38″N 6°11′24″Ø Gjesdal
84259 Gjesdal kirkested Gjesdal kirkested
Gjesdal kirkested
Kirkested Middelalder
1800-tallet, første kvartal
1800-tallet, andre kvartal
58°46′25″N 5°56′48″Ø Gjesdal
85214 Oltedal kirkested Oltedal kapell Kirkested 1900-tallet, andre kvartal 58°49′46″N 6°02′29″Ø Gjesdal
85960 Ålgård kirkested Ålgård gamle kirke
Ålgård kirkested
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 58°46′09″N 5°50′43″Ø Gjesdal
142548 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°49′52″N 6°15′43″Ø Gjesdal
142549 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°51′58″N 6°33′42″Ø Gjesdal
142550 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°47′23″N 6°31′07″Ø Gjesdal
142551 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°52′35″N 6°21′14″Ø Gjesdal
142552 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°51′20″N 6°15′56″Ø Gjesdal
142553 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°52′05″N 6°33′55″Ø Gjesdal
142554 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°55′01″N 6°29′57″Ø Gjesdal
142555 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°46′30″N 6°29′09″Ø Gjesdal
142556 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°52′02″N 6°22′13″Ø Gjesdal
142557 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°47′51″N 6°26′35″Ø Gjesdal
142558 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°54′44″N 6°29′28″Ø Gjesdal
142559 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°44′42″N 6°20′44″Ø Gjesdal
142560 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°52′48″N 6°18′54″Ø Gjesdal
142561 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°54′49″N 6°29′14″Ø Gjesdal
142564 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°53′51″N 6°26′03″Ø Gjesdal
142565 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°49′39″N 6°17′02″Ø Gjesdal
142566 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°52′04″N 6°23′27″Ø Gjesdal
142568 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°51′59″N 6°19′30″Ø Gjesdal
142569 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°55′28″N 6°30′56″Ø Gjesdal
142570 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°51′57″N 6°27′34″Ø Gjesdal
142571 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°47′36″N 6°22′44″Ø Gjesdal
142572 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°51′47″N 6°20′10″Ø Gjesdal
142574 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°47′50″N 6°23′17″Ø Gjesdal
142575 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°52′45″N 6°25′11″Ø Gjesdal
142576 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°51′43″N 6°19′53″Ø Gjesdal
142578 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°49′28″N 6°17′38″Ø Gjesdal
142579 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°52′59″N 6°24′28″Ø Gjesdal
142580 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°57′19″N 6°34′24″Ø Gjesdal
142581 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°52′00″N 6°20′25″Ø Gjesdal
142582 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°55′37″N 6°30′49″Ø Gjesdal
142583 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°51′35″N 6°26′11″Ø Gjesdal
142584 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°47′02″N 6°21′51″Ø Gjesdal

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]