Liste over kulturminner i Time

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater  : OSM eller | WikiMap

Liste over kulturminner i Time er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Time kommune. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
44834 Geilateien Geilateien Bergkunst Bronsealder 58°43′14″N 5°39′38″Ø Time
87065 GARBORGHEIMEN, museum Garborgheimen
GARBORGHEIMEN, museum
Boligeiendom 1800-tallet 58°41′14″N 5°42′13″Ø Time
24971 Åslandsnuten Forsvarsanlegg Førreformatorisk tid 58°47′08″N 5°47′08″Ø Time
4426 Njå Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°45′12″N 5°42′01″Ø Time
5355 Storeklubb Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Førromersk jernalder
58°45′30″N 5°46′34″Ø Time
5364 Njå Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 58°45′30″N 5°41′33″Ø Time
5366 Frøyland Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°46′17″N 5°44′08″Ø Time
14275 Holen Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°44′24″N 5°42′16″Ø Time
15162 Haugland øvre Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 58°41′35″N 5°39′17″Ø Time
15164 Hognestad Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 58°42′32″N 5°39′56″Ø Time
15170 Vestre løge Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°43′00″N 5°41′37″Ø Time
15171 Austre løge Gårdsanlegg Jernalder 58°43′09″N 5°41′52″Ø Time
15189 Mauland Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 58°41′19″N 5°40′59″Ø Time
24030 Salen Gårdsanlegg Jernalder 58°43′49″N 5°45′04″Ø Time
24937 Hanaland Gårdsanlegg Jernalder 58°43′15″N 5°37′04″Ø Time
24958 Njåskogen Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°44′53″N 5°42′13″Ø Time
24961 Serikstad Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 58°44′46″N 5°42′05″Ø Time
24976 Njå Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°45′09″N 5°41′31″Ø Time
33896 Åsen Gårdsanlegg Jernalder 58°44′49″N 5°45′51″Ø Time
33950 Vedle Gårdsanlegg Jernalder 58°40′28″N 5°42′44″Ø Time
34793 Re Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 58°43′31″N 5°37′57″Ø Time
34798 Line Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°42′58″N 5°37′57″Ø Time
34801 Haugland øvre Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°41′39″N 5°40′50″Ø Time
34805 Hognestad Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Uviss tid
58°42′19″N 5°40′44″Ø Time
34818 Norheim Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°43′55″N 5°40′20″Ø Time
34819 Serikstad Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°44′26″N 5°41′39″Ø Time
34823 Holen Gårdsanlegg Jernalder 58°44′17″N 5°42′03″Ø Time
34830 Nord-kalberg Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 58°47′36″N 5°45′22″Ø Time
34832 Taksdal Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 58°42′22″N 5°47′50″Ø Time
34836 Njå Gårdsanlegg Jernalder 58°45′12″N 5°41′36″Ø Time
34841 Frøyland Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°46′15″N 5°44′00″Ø Time
34842 FREISTADBAKKJEN Gårdsanlegg Jernalder
Jernalder
58°40′06″N 5°47′33″Ø Time
43915 Høiland Gårdsanlegg Jernalder
Etterreformatorisk tid
58°43′36″N 5°45′40″Ø Time
44814 Varheia Gårdsanlegg Jernalder 58°44′19″N 5°38′54″Ø Time
44820 Austbø Gårdsanlegg Jernalder 58°43′44″N 5°38′20″Ø Time
44827 Nubben Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°43′23″N 5°38′51″Ø Time
44828 Line Gårdsanlegg Jernalder
Yngre jernalder
58°43′08″N 5°37′59″Ø Time
44831 Haugland øvre Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°41′47″N 5°39′02″Ø Time
44837 Litle oma Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°42′22″N 5°41′10″Ø Time
44840 Store oma Gårdsanlegg Jernalder
Folkevandringstid
58°42′32″N 5°41′30″Ø Time
44847 Nord-kalberg Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°47′39″N 5°45′02″Ø Time
44854 Taksdal Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 58°42′43″N 5°47′02″Ø Time
44856 Bjønnhodl Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°41′28″N 5°49′46″Ø Time
44857 Tunheim Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 58°41′19″N 5°44′50″Ø Time
53676 Fjermestad Gårdsanlegg Jernalder 58°46′20″N 5°48′20″Ø Time
53724 Middagrudlå Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 58°42′46″N 5°40′22″Ø Time
54591 Store oma Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°42′40″N 5°40′53″Ø Time
54603 Serikstad Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 58°44′50″N 5°41′37″Ø Time
54605 Søra kalberg Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°46′42″N 5°45′36″Ø Time
54612 Stokkaberjet Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°42′46″N 5°47′32″Ø Time
54614 Riggjerdet Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°41′13″N 5°45′53″Ø Time
54617 Mauland Gårdsanlegg Jernalder 58°41′18″N 5°40′55″Ø Time
60716 Tunheim Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 58°41′25″N 5°44′54″Ø Time
60723 Tegle Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°45′44″N 5°42′18″Ø Time
60846 Varheia Gårdsanlegg Jernalder
Yngre jernalder
58°44′33″N 5°39′07″Ø Time
60851 Vodl Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°43′41″N 5°38′24″Ø Time
60855 Haugland nedre Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°41′55″N 5°38′27″Ø Time
60864 Norheim Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°43′59″N 5°41′22″Ø Time
61187 Vestly Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 58°43′37″N 5°43′15″Ø Time
61279 Brekken Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°43′25″N 5°45′59″Ø Time
64365 Taksdal Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°42′41″N 5°46′44″Ø Time
64503 Austre løge Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 58°43′10″N 5°41′48″Ø Time
64513 Serikstad Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°44′39″N 5°41′51″Ø Time
64514 Serikstad Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°44′28″N 5°41′44″Ø Time
64516 Serikstad Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°44′25″N 5°41′09″Ø Time
64518 Serikstad Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°44′42″N 5°41′36″Ø Time
64521 Holen Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°44′23″N 5°42′14″Ø Time
64800 Vestly Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 58°43′37″N 5°43′17″Ø Time
134559 Auglend Gårdsanlegg Jernalder
Uviss tid
58°43′17″N 5°39′54″Ø Time
145230 Fjermestad Gårdsanlegg Jernalder 58°46′26″N 5°48′05″Ø Time
145232 Øvre Håland Gårdsanlegg Uviss tid 58°44′42″N 5°50′01″Ø Time
161982 Gårdsanlegg Gårdsanlegg Førreformatorisk tid 58°45′27″N 5°41′13″Ø Time
162743 Lye Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°44′22″N 5°42′44″Ø Time
44825 Nubbebakken Husmannsplass Etterreformatorisk tid 58°42′53″N 5°38′36″Ø Time
85622 Time kyrkjestad Time kirkested
Time kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1600-tallet, første kvartal
1800-tallet, andre kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
58°43′35″N 5°41′44″Ø Time
85724 Undheim kyrkjestad Kirkested 1900-tallet, første kvartal 58°40′58″N 5°46′29″Ø Time
33899 Sæland Sæland Ringformet tunanlegg Folkevandringstid 58°43′23″N 5°48′26″Ø Time

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]