Liste over kulturminner i Strand kommune

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater  : OSM eller | WikiMap

Liste over kulturminner i Strand er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Strand. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
34921 Kveldsbeleika Bautasteinslokalitet Uviss tid 59°01′29″N 5°58′25″Ø Strand
44929 Strand Bautasteinslokalitet Jernalder 59°03′03″N 5°56′06″Ø Strand
44934 Nag Bautasteinslokalitet Jernalder 59°01′21″N 5°57′53″Ø Strand
44938 Tadraskaret Bautasteinslokalitet Jernalder 59°00′35″N 6°03′14″Ø Strand
72269 Nag Bautasteinslokalitet Jernalder 59°01′30″N 5°58′01″Ø Strand
5445 Melberg Melberg Bergkunst Bronsealder
Jernalder
59°02′03″N 5°57′51″Ø Strand
15268 Idse Idse Bergkunst Bronsealder
Vikingtid
58°58′50″N 5°57′54″Ø Strand
24593 Litlevik Litlevik Bergkunst Bronsealder 59°01′22″N 5°57′07″Ø Strand
34909 Nedre fjelle Nedre fjelle Bergkunst Bronsealder
Jernalder
59°01′33″N 6°01′42″Ø Strand
44931 Tveit Tveit Bergkunst Bronsealder 59°01′49″N 5°58′30″Ø Strand
44933 Kuvika Solbakk helleristninger
Kuvika
Bergkunst Bronsealder
Vikingtid
59°01′30″N 5°57′11″Ø Strand
5432 Borgåsen Borgåsen Forsvarsanlegg Eldre jernalder 59°04′19″N 5°53′45″Ø Strand
24591 Sedbergåsen Sedbergåsen Forsvarsanlegg Eldre jernalder 59°01′54″N 5°57′29″Ø Strand
44925 Nibe Nibe forsvarsanlegg Forsvarsanlegg Eldre jernalder 59°04′35″N 5°59′43″Ø Strand
15256 Auglend Gårdsanlegg Jernalder 59°01′24″N 6°03′17″Ø Strand
34902 Prestegarden Gårdsanlegg Bronsealder
Jernalder
59°03′19″N 5°55′58″Ø Strand
44950 Haldalsstykjet. Gårdsanlegg Steinalder
Jernalder
59°05′23″N 6°02′00″Ø Strand
72274 Lunnarstøl Gårdsanlegg Jernalder 58°59′51″N 6°05′24″Ø Strand
84751 Jørpeland kirkested Jørpeland kirkested
Jørpeland kirkested
Kirkested 1900-tallet, tredje kvartal 59°01′35″N 6°02′22″Ø Strand
84896 Langeland (Longaland) kirkested Kirkested 1900-tallet, første kvartal 59°01′34″N 6°02′28″Ø Strand
85590 Strand kirkested Strand kirke (Rogaland)
Strand kirkested
Kirkested Middelalder
1600-tallet, første kvartal
1800-tallet, tredje kvartal
59°03′04″N 5°55′51″Ø Strand
85869 Voster middelalderske kirkested Kirkested Middelalder 59°05′28″N 5°59′38″Ø Strand

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]