Liste over kulturminner i Lund i Rogaland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater  : OSM eller | WikiMap

Liste over kulturminner i Lund i Rogaland er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Lund. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
24422 Øygarden Gårdsanlegg Jernalder 58°29′11″N 6°31′49″Ø Lund
43964 Lonnan Gårdsanlegg Jernalder
Yngre jernalder
58°31′36″N 6°30′26″Ø Lund
44295 Birkemo Gårdsanlegg Jernalder 58°32′58″N 6°20′06″Ø Lund
64457 Eikeland Gårdsanlegg Førreformatorisk tid
Jernalder
58°27′18″N 6°21′29″Ø Lund
72039 Heskestad Innskrift/ristning Etterreformatorisk tid 58°30′20″N 6°21′22″Ø Lund
64455 Heskestad Kirkegårdslokalitet Middelalder 58°29′29″N 6°21′36″Ø Lund
84332 Lund kirkested Lund kirke
Lund kirkested
Kirkested Middelalder
162
1800-tallet, første kvartal
58°26′53″N 6°33′13″Ø Lund
84568 Heskestad kirkested Heskestad kirke
Heskestad kirkested
Kirkested Middelalder
1700-tallet, andre kvartal
1800-tallet, andre kvartal
1900-tallet, første kvartal
58°29′52″N 6°21′34″Ø Lund
87009 LUND PRESTEGÅRD, Lund Bygdemuseum og Kulturbank Lund prestegård, Lund Bygdemuseum og Kulturbank Prestegård Etterreformatorisk tid
1700-tallet
58°26′54″N 6°33′11″Ø Lund
142406 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°33′12″N 6°36′16″Ø Lund
142407 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°36′13″N 6°29′13″Ø Lund
142408 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°34′43″N 6°32′01″Ø Lund
142409 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°33′35″N 6°31′40″Ø Lund
142410 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°33′09″N 6°36′28″Ø Lund
142411 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°32′31″N 6°32′34″Ø Lund
142412 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°36′32″N 6°30′55″Ø Lund
142413 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°35′54″N 6°30′43″Ø Lund
142414 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°33′47″N 6°33′10″Ø Lund
142415 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°32′26″N 6°34′48″Ø Lund
142416 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°36′46″N 6°31′13″Ø Lund
142417 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°33′59″N 6°34′26″Ø Lund
142418 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°34′34″N 6°30′32″Ø Lund
142419 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°35′52″N 6°29′55″Ø Lund
142420 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°35′47″N 6°32′07″Ø Lund
142421 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°33′31″N 6°33′29″Ø Lund
142422 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°33′16″N 6°30′46″Ø Lund
142423 Seter Seter Førreformatorisk tid 58°35′55″N 6°29′36″Ø Lund

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]