Liste over generasjon II-pokémoner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Den internasjonale logoen for mediafranchisen Pokémon

Andre generasjon (Generasjon II) av Pokémon-serien inneholder 100 fiktive skapninger introdusert til videospill-serien i 1999 ved Game Boy Color-spillene Pokémon Gold og Silver. Noen Pokémon i denne generasjonen ble introdusert i animerte tilpasninger før Gold og Silver, for eksempel Togepi, nummer 175, som var en tilbakevendende figur fra Pokémon-animeserien i 1998 og 1999, og Marill, nummer 183, som var en tilbakevendende figur fra serien i 1999.

Den følgende listen viser de 100 pokémonene fra generasjon II i henhold til den Nasjonale Pokédexens nummerering. Den første pokémonen, Chikorita, er nummer 152 og den siste, Celebi, er nummer 251. Alternative former som resulterer i typeendringer eller Mega-utviklinger er også inkludert for din bekvemmelighet, selv om Mega-utviklinger ikke fantes før generasjon VI kom ut.

Design og utvikling[rediger | rediger kilde]

To nye pokémon-typer ble innført i Pokémon Gold og Silver – nemlig Dark og Steel-typene – som var ment å bedre balansen i pokémon-kamper. Dark og Steel går godt mot Psychich-angrep, som var en dominerende type i Red og Blue. Konseptet å avle pokémoner ble introdusert i den andre generasjonen av Pokémon-spill. Noen av de nye pokémonene innført i Gold og Silver er baby-utviklinger av eksisterende pokémoner, for eksempel Pichu og Igglybuff. Disse baby-pokémonene er bare tilgjengelig ved å avle sine voksne versjoner sammen.

Pokémon Gold og Silver var først lansert på Nintendo Space World i 1997. På dette tidspunktet hadde spillet et mye større verdenskart enn det originale spillet, og prototypen inneholdt rundt 40 pokémon-design som ble fjernet og erstattet når spillet ble lansert i 1999.

Liste over pokémoner[rediger | rediger kilde]

Engelsk navn Japansk navn Nasjonal Pokédex-nummer Type(r) Utvikling Første opptreden
Primære Sekundære
Chikorita Chicorita 152 Grass Bayleef (#153) Gold og Silver
Bayleef Bayleaf 153 Grass Meganium (#154) Gold og Silver
Meganium Meganium 154 Grass Utvikles ikke Gold og Silver
Cyndaquil Hinoarashi 155 Fire Quilava (#156) Gold og Silver
Quilava Magmarashi 156 Fire Typhlosion (#157) Gold og Silver
Typhlosion Bakphoon 157 Fire Utvikles ikke Gold og Silver
Totodile Waninoko 158 Water Croconaw (#159) Gold og Silver
Croconaw Alligates 159 Water Feraligatr (#160) Gold og Silver
Feraligatr Ordile 160 Water Utvikles ikke Gold og Silver
Sentret Otachi 161 Normal Furret (#162) Gold og Silver
Furret Ootachi 162 Normal Utvikles ikke Gold and Silver
Hoothoot Hoho 163 Normal Flying Noctowl (#164) Gold og Silver
Noctowl Yorunozuku 164 Normal Flying Utvikles ikke Gold og Silver
Ledyba Rediba 165 Bug Flying Ledian (#166) Gold og Silver
Ledian Redian 166 Bug Flying Utvikles ikke Gold og Silver
Spinarak Itomaru 167 Bug Poison Ariados (#168) Gold og Silver
Ariados Ariados 168 Bug Poison Utvikles ikke Gold og Silver
Crobat Crobat 169 Poison Flying Utvikles ikke Gold og Silver
Chinchou Chonchie 170 Water Electric Lanturn (#171) Gold og Silver
Lanturn Lantern 171 Water Electric Utvikles ikke Gold og Silver
Pichu Pichu 172 Electric Pikachu (#025) Gold og Silver
Cleffa Py 173 Fairy Clefairy (#035) Gold og Silver
Igglybuff Pupurin 174 Normal Fairy Jigglypuff (#039) Gold og Silver
Togepi Togepy 175 Fairy Togetic (#176) Gold og Silver
Togetic Togechick 176 Fairy Flying Togekiss (#468) Gold og Silver
Natu Naty 177 Psychic Flying Xatu (#178) Gold og Silver
Xatu Natio 178 Psychic Flying Utvikles ikke Gold og Silver
Mareep Merriep 179 Electric Flaaffy (#180) Gold og Silver
Flaaffy Mokoko 180 Electric Ampharos (#181) Gold og Silver
Ampharos Denryu 181 Electric Mega-utvikling Gold og Silver
Mega Ampharos Mega Denryu Electric Dragon Utvikles ikke X og Y
Bellossom Kireihana 182 Grass Utvikles ikke Gold og Silver
Marill Maril 183 Water Fairy Azumarill (#184) Gold og Silver
Azumarill Marilli 184 Water Fairy Utvikles ikke Gold og Silver
Sudowoodo Usokkie 185 Rock Utvikles ikke Gold og Silver
Politoed Nyorotono 186 Water Utvikles ikke Gold og Silver
Hoppip Hanecco 187 Grass Flying Skiploom (#188) Gold og Silver
Skiploom Popocco 188 Grass Flying Jumpluff (#189) Gold og Silver
Jumpluff Watacco 189 Grass Flying Utvikles ikke Gold og Silver
Aipom Eipam 190 Normal Ambipom (#424) Gold og Silver
Sunkern Himanuts 191 Grass Sunflora (#192) Gold og Silver
Sunflora Kimawari 192 Grass Utvikles ikke Gold og Silver
Yanma Yanyanma 193 Bug Flying Yanmega (#469) Gold og Silver
Wooper Upah 194 Water Ground Quagsire (#195) Gold og Silver
Quagsire Nuoh 195 Water Ground Utvikles ikke Gold og Silver
Espeon Eifie 196 Psychic Utvikles ikke Gold og Silver
Umbreon Blacky 197 Dark Utvikles ikke Gold og Silver
Murkrow Yamikarasu 198 Dark Flying Honchkrow (#430) Gold og Silver
Slowking Yadoking 199 Water Psychic Utvikles ikke Gold og Silver
Misdreavus Muma 200 Ghost Mismagius (#429) Gold og Silver
Unown Unknown 201 Psychic Utvikles ikke Gold og Silver
Wobbuffet Sonans 202 Psychic Utvikles ikke Gold og Silver
Girafarig Kirinriki 203 Normal Psychic Utvikles ikke Gold og Silver
Pineco Kunugidama 204 Bug Forretress (#205) Gold og Silver
Forretress Foretos 205 Bug Steel Utvikles ikke Gold og Silver
Dunsparce Nokocchi 206 Normal Utvikles ikke Gold og Silver
Gligar Gliger 207 Ground Flying Gliscor (#472) Gold og Silver
Steelix Haganeil 208 Steel Ground Mega-utvikling Gold og Silver
Mega Steelix Mega Haganeil Steel Ground Utvikles ikke Omega Ruby og Alpha Sapphire
Snubbull Bulu 209 Fairy Granbull (#210) Gold og Silver
Granbull Granbulu 210 Fairy Utvikles ikke Gold og Silver
Qwilfish Harysen 211 Water Poison Utvikles ikke Gold og Silver
Scizor Hassam 212 Bug Steel Mega-utvikling Gold og Silver
Mega Scizor Mega Hassam Bug Steel Utvikles ikke X og Y
Shuckle Tsubotsubo 213 Bug Rock Utvikles ikke Gold og Silver
Heracross Heracros 214 Bug Fighting Mega-utvikling Gold og Silver
Mega Heracross Mega Heracros Bug Fighting Utvikles ikke X og Y
Sneasel Nyula 215 Dark Ice Weavile (#461) Gold og Silver
Teddiursa Himeguma 216 Normal Ursaring (#217) Gold og Silver
Ursaring Ringuma 217 Normal Utvikles ikke Gold og Silver
Slugma Magmag 218 Fire Magcargo (#219) Gold og Silver
Magcargo Magcargot 219 Fire Rock Utvikles ikke Gold og Silver
Swinub Urimoo 220 Ice Ground Piloswine (#221) Gold og Silver
Piloswine Inomoo 221 Ice Ground Mamoswine (#473) Gold og Silver
Corsola Sunnygo 222 Water Rock Utvikles ikke Gold og Silver
Remoraid Teppouo 223 Water Octillery (#224) Gold og Silver
Octillery Okutank 224 Water Utvikles ikke Gold og Silver
Delibird Delibird 225 Ice Flying Utvikles ikke Gold og Silver
Mantine Mantain 226 Water Flying Utvikles ikke Gold og Silver
Skarmory Airmd 227 Steel Flying Utvikles ikke Gold og Silver
Houndour Delvil 228 Dark Fire Houndoom (#229) Gold og Silver
Houndoom Hellgar 229 Dark Fire Mega-utvikling Gold og Silver
Mega Houndoom Mega Hellgar Dark Fire Utvikles ikke X og Y
Kingdra Kingdra 230 Water Dragon Utvikles ikke Gold og Silver
Phanpy Gomazou 231 Ground Donphan (#232) Gold og Silver
Donphan Donfan 232 Ground Utvikles ikke Gold og Silver
Porygon2 Porygon2 233 Normal Porygon-Z (#474) Gold og Silver
Stantler Odoshishi 234 Normal Utvikles ikke Gold og Silver
Smeargle Doble 235 Normal Utvikles ikke Gold og Silver
Tyrogue Balkie 236 Fighting Hitmonchan (#106)

Hitmonlee (#107)

Hitmontop (#237)

Gold og Silver
Hitmontop Kapoerer 237 Fighting Utvikles ikke Gold og Silver
Smoochum Muchul 238 Ice Psychic Jynx (#124) Gold og Silver
Elekid Elekid 239 Electric Electabuzz (#125) Gold og Silver
Magby Buby 240 Fire Magmar (#126) Gold og Silver
Miltank Miltank 241 Normal Utvikles ikke Gold og Silver
Blissey Happinas 242 Normal Utvikles ikke Gold og Silver
Raikou Raikou 243 Electric Utvikles ikke Gold og Silver
Entei Entei 244 Fire Utvikles ikke Gold og Silver
Suicune Suicune/Suikun 245 Water Utvikles ikke Gold og Silver
Larvitar Yogiras 246 Rock Ground Pupitar (#247) Gold og Silver
Pupitar Sanagiras 247 Rock Ground Tyranitar (#248) Gold og Silver
Tyranitar Bangiras 248 Rock Dark Mega-utvikling Gold og Silver
Mega Tyranitar Mega Bangiras Rock Dark Utvikles ikke X og Y
Lugia Lugia 249 Psychic Flying Utvikles ikke Gold og Silver
Ho-Oh Houou 250 Fire Flying Utvikles ikke Gold og Silver
Celebi Celebi 251 Grass Psychic Utvikles ikke Gold og Silver