Liste over flyplasser i Nepal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kart over Nepal

Liste over flyplasser i Nepal

Landets eneste internasjonale flyplass er Katmandu internasjonale lufthavn som betjener landets hovedstad og største by, Kathmandu.

Flyplasser[rediger | rediger kilde]

Flyplasser med fet skrift indikerer at plassen trafikkeres regelmessig av rutefly


Området den betjener Distrikt ICAO IATA Flyplassens navn Geografiske koordinater
Baglung Baglung VNBL BGL Balewa lufthavn 28°12′46″N 083°39′59″Ø
Baitadi Baitadi VNBT BIT Patan lufthavn 29°27′50″N 080°32′58″Ø
Bajhang Bajhang VNBG BJH Bajhang lufthavn 29°32′18″N 081°11′02″Ø
Bajura Bajura VNBR BJU Bajura lufthavn 29°30′10″N 081°40′10″Ø
Bhadrapur / Chandragadhi Jhapa VNCG BDP Bhadrapur lufthavn 26°34′14″N 088°04′45″Ø
Siddharthanagar Rupandehi VNBW BWA Gautam Buddha lufthavn 27°30′20″N 083°24′58″Ø
Bharatpur Chitwan VNBP BHR Bharatpur lufthavn 27°40′41″N 084°25′46″Ø
Bhojpur Bhojpur VNBJ BHP Bhojpur lufthavn 27°08′51″N 087°03′03″Ø
Biratnagar Morang VNVT BIR Biratnagar lufthavn 26°28′53″N 087°15′50″Ø
Tulsipur Dang VNDG DNP Dang lufthavn 28°06′40″N 082°17′39″Ø
Darchula Darchula VNDL DAP Gokuleshwor lufthavn 29°40′09″N 080°32′54″Ø
Dhangadhi Kailali VNDH DHI Dhangadhi lufthavn 28°45′12″N 080°34′55″Ø
Dolpa Dolpa VNDP DOP Dolpa lufthavn 28°59′09″N 082°49′09″Ø
Dipayal Doti VNDT SIH Silgadhi lufthavn 29°15′47″N 080°56′10″Ø
Gorkha Gorkha VNGK GKH Palungtar lufthavn 28°02′15″N 084°27′57″Ø
Janakpur Dhanusha VNJP JKR Janakpur lufthavn 26°42′31″N 085°55′20″Ø
Jiri Dolakha VNJI JIR Jiri lufthavn 27°37′45″N 086°13′45″Ø
Jomsom Mustang VNJS JMO Jomsom lufthavn 28°46′47″N 083°43′21″Ø
Chandan Nath Jumla VNJL JUM Jumla lufthavn 29°16′26″N 082°11′23″Ø
Kamal Bazar Accham Kamal Bazar lufthavn 29°03′10″N 081°20′34″Ø
Kangel Danda Solukhumbu VNKL Kangel Danda lufthavn 27°24′39″N 086°38′45″Ø
Kathmandu Kathmandu VNKT KTM Tribhuvan internasjonale lufthavn 27°41′47″N 085°21′32″Ø
Khanidanda Khotang VNKD KDN Man Maya lufthavn 27°10′52″N 086°46′19″Ø
Khotang Bazar Khotang VNTH TMK Thamkharka lufthavn 27°02′47″N 086°51′29″Ø
Lamidanda Khotang VNLD LDN Lamidanda lufthavn 27°15′10″N 086°40′17″Ø
Langtang Rasuwa VNLT LTG Langtang lufthavn 28°11′56″N 085°35′11″Ø
Lukla Solukhumbu VNLK LUA Tenzing-Hillary lufthavn 27°41′16″N 086°43′53″Ø
Bhim Datta Kanchanpur VNMN XMG Bhim Datta lufthavn 28°57′48″N 080°08′53″Ø
Manang Manang VNMA NGX Manang lufthavn 28°38′29″N 084°05′09″Ø
Meghauli Chitwan VNMG MEY Meghauli lufthavn 27°34′37″N 084°13′42″Ø
Nepalgunj Banke VNNG KEP Nepalgunj lufthavn 28°06′13″N 081°40′01″Ø
Phaplu Solukhumbu VNPL PPL Phaplu lufthavn 27°31′05″N 086°35′04″Ø
Pokhara Kaski VNPK PKR Pokhara lufthavn 28°12′03″N 083°58′55″Ø
Rajbiraj Saptari VNRB RJB Rajbiraj lufthavn 26°30′30″N 086°44′15″Ø
Manthali Ramechhap VNRC RHP Ramechhap lufthavn 27°23′38″N 086°03′41″Ø
Rara National Park Mugu VNT1 Talcha lufthavn 29°31′18″N 082°08′49″Ø
Rolpa Rolpa VNRP RPA Rolpa lufthavn 28°16′03″N 082°45′23″Ø
Rukumkot Rukum VNRK RUK Chaurjahari lufthavn 28°38′15″N 082°26′59″Ø
Rumjatar Okhladhunga VNRT RUM Rumjatar lufthavn 27°18′13″N 086°33′02″Ø
Sanphebagar Accham VNSR FEB Sanphebagar lufthavn 29°14′14″N 081°12′55″Ø
Simara Bara VNSI SIF Simara lufthavn 27°09′34″N 084°58′48″Ø
Simikot Humla VNST IMK Simikot lufthavn 29°58′16″N 081°49′08″Ø
Birendranagar Surkhet VNSK SKH Surkhet lufthavn 28°35′09″N 081°38′07″Ø
Syangboche Solukhumbu VNSB SYH Syangboche lufthavn 27°48′39″N 086°42′45″Ø
Taplejung Taplejung VNTJ TPJ Taplejung lufthavn 27°21′04″N 087°41′44″Ø
Tikapur Kailali VNTP TPU Tikapur lufthavn 28°31′19″N 081°07′20″Ø
Tumlingtar Sankhuwasabha VNTR TMI Tumlingtar lufthavn 27°18′54″N 087°11′36″Ø

Referanser[rediger | rediger kilde]