Hopp til innhold

Liste over episoder av Uti vår hage

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Episoder av Uti vår hage.

Uti vår hage (sesong 1)

[rediger | rediger kilde]

Ridderreiser (episode 1)

[rediger | rediger kilde]

Episoden inneholder to parallelle historier. Den ene er om tjenesten Homeopat-helikopteret, som tilbyr akutt Homøopatibehandling, og deres krig med mot skolemedisinerne og den skeptiske legen Dag Laure (Antonsen). Den andre historien er om VG-redaktør Hans (Johansen) som blir blind, og drar på tur med Ridderreiser, et reiseselskap som lurer blinde personer til å tro at de er på sydenferie. Vi møter også tre dansker og får høre om danskenes språkforvirring og kommunikasjonsproblemer.

Fanget i norsk film (episode 2)

[rediger | rediger kilde]

For å amerikanisere samfunnet, finner man ut at norsk film må bli dårligere, og passer derfor på at skillet mellom norsk film og norsk virkelighet blir så stor som mulig. Forbindelsen mellom norsk film og norsk virkelighet er en magisk fjernkontroll, oppbevart av Pål Bang Hansen. Guttene Tord (Johansen) og Anders (Antonsen), får tak i fjernkontrollen, og ved et uhell ender de opp i "norsk film"-verdenen hvor de møter Lena (Eia) fra Døden på Oslo S. Vi møter også Homofile Historikere, som vil bevise at Kong Sverre var homofil og mobildetektiven (Johansen), som løser mordgåter ved hjelp av offerets mobiltelefon.

På DVD-utgivelsen kalles episoden kun for Norsk film.

Frelseren (episode 3)

[rediger | rediger kilde]

Ifølge gamle profetier, skal det en gang bli født en frelser som skal frelse de med Downs syndrom. Myndighetene prøver å hindre fødselen av denne frelseren. Blant de som prøver å stoppe dette er den rødhårete politiagenten Einar (Johansen) som også er daglig leder for Rødt Hår og Fregner Museum og som har laget kortfilmen bollekinn og sigar med handling hentet fra en vits fra programmet Du skal høre mye.

I episoden brukes skuespillere med Downs syndrom.

Statsministeren (episode 4)

[rediger | rediger kilde]

En nyinnsatt statsminister er inspirert av den amerikanske TV-serien Presidenten og gjør alt for at sine omgivelser og medarbeidere skal være mest mulig som i serien. Vi får også et innblikk i hvordan Forebyggingssentralen jobber, et firma som formidler blant annet tidligere rusmiddelavhengige og kriminelle til forebyggende arbeid på ungdomsskoler. I tillegg legger Børge Ousland ut på fottur til Sydpolen med et team satt sammen av mennesker med usedvanlig ekstrem spisskompetanse.

Operasjon Rettferdighet (episode 5)

[rediger | rediger kilde]

LO-leder Yngve Hågensen setter igang et prosjekt kalt «Operasjon Rettferdighet». Ved å tilsette et middel i drikkevannet til vanlige folk, får prosjektet folk til å tro de har en annen jobb enn de egentlig har. Dermed skal man få et rettferdig samfunn hvor alle deler likt på goder og plikter. For å teste ut dette i praksis velges et intetanende Åmodt som forsøkssted. Her viser det seg at operasjonen har en hake siden kompetansen som hører til jobben ikke blir overført mellom de som bytter jobb. Episoden viser også glimt fra prøvene til Orderud-musikalen som tar opp nye sider rundt Orderud-saken.

Hulter til bulter (episode 6)

[rediger | rediger kilde]

Episoden handler om innehaveren av en innvandrerbutikk (Johansen) i Oslo og hans sønn (Antonsen). Sønnen har et stort plystretalent, men nektes å følge sin drøm av faren. Sønnen blir imidlertid oppdaget av Lars Ove (Eia) som driver et utested. Lars Ove har kronisk øresus men oppdager at plystringen har en harmonisk virkning på han og ønsker derfor at plystreren skal opptre på utestedet hans så mye som mulig. Episoden tar også opp problematikken rundt likheten mellom sjokoladetypene Mokkabønner og Kremtopper. Teorien som kommer frem er at Kremtopper, som kom noen år senere, ble så stor suksess at at Mokkabønner skiftet til en emballasje som er mistenkelig lik emballasjen til Kremtopper for å øke populariteten. Vi får også høre historien "Alt om min onkel" som handler om sportye Svein og hans alterego Truls Ove som er funksjonshemmet. Historien er en parodi på den norske dokumentaren "Alt om min far"

Uti vår hage 2 (sesong 2)

[rediger | rediger kilde]

Söta bror, söta syster (episode 1)

[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Söta bror, söta syster

Even (Antonsen) bryter ut av sitt trygge men rutinepregede forhold med Thomas (Johansen) og forelsker seg i en den svenske skuespillerinnen Maria (Eia). I det nye forholdet støter han imidlertid på problemer som kompliserte og for seg ukjente svenske tradisjoner og problemer med å forstå alle ordene i det svenske språket. I episoden møter vi også to muslimske fundamentalister (Johansen og Eia) bosatt i Norge og deres problemer i forbindelse med arrangering av terroraksjoner og tvangsekteskap.

Ikke i rute (episode 2)

[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Ikke i rute

Når en av innbyggerne (Eia) i en nordnorsk kommune mister dialektmelodien sin, blir skylden lagt på de sentrale myndigheter i Oslo. Ordfører (Antonsen) og rådmann (Johansen) drar til kommunalministeren i Oslo med en underskriftskampanje hvor de forlanger å få tilbake dialektmelodien. I Oslo møter de Oslolosen (Eia) som ikke liker folk utenbys fra og jobber med å føre forvillede kunstnere tilbake til stedet de kommer fra.

Noreg über alles (episode 3)

[rediger | rediger kilde]

Nynorsk-andelen i Norge faller dramatisk og den militante lederen Trym (Eia) tar over styringen i Noregs Mållag. Med militante metoder inspirert fra Hitler-Tyskland skal han få alle innbyggerne i landet til å legge om til nynorsk i løpet av 10 dager. Deler av episoden parodierer den tyske filmen Der Untergang.[1]

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Uti vår hage i Endresens regi - artikkel i Østlandets Blad: «Inspirasjon er blant annet hentet fra filmer som "Der Untergang", "Easy Rider" og "Mars og Venus".» 11. januar 2008.
Autoritetsdata