Söta bror, söta syster

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Söta bror, söta syster
SerieUti Vår Hage
Sesong2
Episode1
ForfatterHarald Eia, Bård Tufte Johansen, Atle Antonsen
RegissørAndreas J. Riiser
Sendt10. januar 2008, NRK1
← ForrigeNeste →
Ikke i rute

Söta bror, söta syster er den første episoden, av den andre sesongen i dramakomedie-serien Uti vår hage. Den ble sendt på NRK1 kl. 22.30, og ble sett av 600 000 personer.

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien begynner med at vi ser Bendik ligge på gulvet omgitt av roseblader. Blod renner sakte ut fra hodet hans. Vi får vite at han endte opp slik ved å følge sin drøm. Tidslinja går så tilbake, der vi får vite mer om Bendiks homofile partner Thomas og jobben hans, som består av å være tivoliinspektør. Bendik forteller at denne jobben ikke inspirerte han lenger. Han sier til Thomas at han vil ta en pause fra ham og barna, som er adoptert fra Kina, for å kunne ta seg litt tid til å tenke. Han leverer barna til deres biologiske foreldre, og tar farvel. Samme dag drar han på teater for å se «Den Hatafulla Magistern». Der blir han forelsket i stjernen i stykket, Maria von Klintbjerg.

På utsiden av teateret, når stykket er ferdig, finner han en løpende kvinne, og to pakistanere som løper etter henne. De roper «Stopp! Stopp tyven!». Han fanger henne, og pakistanerne takker han, og sier at hun skulle tvangsgiftes med hennes fetter. Som takk for hjelpen, skal han få oppfylt sin største drøm, som er Maria. Når pakistanerne har oppfylt ønsket, forsvinner de sporløst. Bendik snur seg, og krasjer inn i Maria som mister manuset sitt. Hun blir glad når hun legger merke til hvordan Bendik respekterer henne som kvinne, så de kysser. Bendik blir med Maria på en svensk sommerfest, der det skjer mye forviklinger. Det finnes så mange flere ord på svensk, enn på norsk. Også på det seksuelle blir det misforståelser. Her opplever Bendik svensk orgasme, noe som blir litt for heftig for ham.

Bendik går tilbake til pakistaneren der han spør om å få returnere ønske. Pakistaneren sier det er greit, siden kjøpsloven er den eneste norske loven han respekterer. Hjemme i leieligheten kaster Maria han ut. Når han kommer hjem finner han ikke Thomas, bare et brev der han forklarer at han vil drive ut homofilien sin. Ved siden av brevet finner Bendik en haug med annonser, hvor en av dem (som er utringet) er for en prest som hjelper folk med å bli kvitt homofil legning. Når Bendik ser dette, løper han så fort han kan dit presten holder til. Før han har kommet rukket å kommer frem, sitter Thomas og venter på tur. Presten forklarer at for å bli kvitt homofili, så finnes det to metoder; den ene går helt tilbake til sant Euge Sten, med bønn og meditasjon, mens den andre er å «skremme homoskrulla ut av deg». Han forklarer også at det er en svakhet med denne metoden, som er at homofilien ikke forsvinner, men bare blir hjemløs, slik at den går fra en person til en annen. Da kommer Bendik brasende inn, og sier til Thomas at han fortsatt elsker han. Thomas sier at det gjør han også.

Bendik forstår nå at det var ikke Maria han forelsket seg i, men teateret. Han begynner å jobbe som statist i et teaterstykket der han spiller en drept person. Nå er vi tilbake der episoden begynte. Bendik ligger på en scene, der han spiller død. Han er omgitt av roseblader, og blod renner sakte ut fra hodet hans. Slik endte han, ved å følge sin drøm. Episoden slutter med at alle karakterene fra episoden synger «Min første kjærlighet».

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]