Ikke i rute

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ikke i rute
SerieUti vår hage
Sesong2
Episode2
ForfatterHarald Eia, Bård Tufte Johansen, Atle Antonsen
RegissørEskil Vogt
Sendt17. januar 2008, NRK1
← ForrigeNeste →
Söta bror, söta systerNoreg über alles

Ikke i rute er en episode i den norske drama-komedie serien Uti vår hage. Det er den andre episoden i den andre sesongen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Tre menn fra en liten bygd i Nordland drar til Oslo for å klage på at en av innbyggerne deres har mistet dialektmelodien. Den ene er personen som mistet dialektmelodien sin, når han skulle si "sin ærlige mening om muslimer" i Holmgang. Den andre har et brennende hat for Oslo, etter at broren hans dro dit for mange år siden, og aldri kom tilbake. Den tredje er ordføreren i bygda som bærer på en mørk hemmelighet; han har ikke betalt dialektavgiften! Når de kommer frem til Oslo, blir de sittende fast i en rundkjøring. Her kommer Oslolosen for å lose dem inn i Oslo. Når han har hjulpet dem med det, forteller han at alle som har kommet utenbys fra, og trengte hjelp med å bli loset, skal bli med på en obligatorisk omvisning i Oslo.

Etter at omvisningen er ferdig, oppdager den andre nordlendingen broren sin, som henger opp plakater til animasjonsfestivalen sin. Nordlendingen forteller at dette er viktigere for han enn å få tilbake dialektmelodien i bygda, så han følger etter broren sin. Det samme gjør Oslolosen, som har i oppdrag å sende ukreative gatemusikanter tilbake dit de kom fra. Når den tredje nordlendingen kommer inn i Kommunaldepartementets lokaler, blir han enig med kommunalministeren om å betale dialektavgiften, og overføre styringen av kommunen i bytte mot et flott ordfører-kjede.

Den andre nordlendingen finner broren sin, og de har en samtale. Samtalen blir avbrutt av Oslolosen som skyter broren til den andre nordlendingen med en bedøvelsespil. Han våkner opp i Nordland, der broren hans, den andre nordlendingen, står og venter. Alle karakterene i episoden synger til slutt "Har en drøm", av Jørn Hoel.

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Den populære figuren Oslolosen, spilt av Harald Eia, gjør sin første opptreden i denne episoden. Han returnerer i en senere episode, bare med et annet navn.
  • Jørn Hoel gjør en gjesterolle i denne episoden. En av sangene hans, "Har en drøm", blir sunget av episodens karakterer, inkludert han.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]