Liste over episoder av Familien Macahan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Episodeliste for TV-serien Familien Macahan.

NRK sendt hele sesong 1 og 2 sommeren 1983 og åtte utvalgte episoder av sesong tre sommeren 1983.

# Tittel Første sendedato Regissør
Pilotepisode
1 "Ep. #1" 19. januar 1976 Bernard McEveety
Zeb kommer tilbake till Macahan-farmen i Viriginia for å besøke sin familie. Borgerkrigen er på trappene og familien ønsker å dra vestover mot Oregon for å forhindre at sønnene Seth (hetende Luke i senere avsnitt) og Jed (hetende Josh i senere avsnitt) blir dratt med i krigen. Onkel Zeb går med på å lede familien på den farefylte veien, men borgerkrigen får større konsekvenser for familien enn de kunne ane.
Sesong 1
2 "Ep. #2" 6. februar 1977
Luke er på flukt fra kaptein Grey som vil arrestere ham for desertering fra nordstatsarméen. Han blir skutt når han forhindrer noen menn i å antaste en kvinne, og blir siden tatt hånd om av en gruppe simonitter. Zeb drar for å lete etter Luke, slik at familien kan fortsette ferden mot Oregon.
3 "Ep. #3" 13. februar 1977
Zeb finner Luke hos simonittene, men før Luke er sterk nok til å dra derifra benytter Zeb sjansen til å dra ut for å finne en venn som har kommet i klammeri med indianerne. Luke har fått sansen for simonittenes livsstil og spesielt for den unge og vakre Erika som har passet på ham, og han vurderer å bli hos dem.
4 "Ep. #4" 20. februar 1977
Zeb må gjøre sitt livs vanskeligste valg i sitt forsøk på å redde sønnen til vennen som er i konflikt med indianerne. Luke innser at han ikke kan bli hos simonittene etter mer bråk og det får katastrofale følger når Erika følger etter ham. Samtidig havner de hjemme på gården midt i en indianerkrig. Og i bakgrunnen lurer kaptein Grey som etter Lukes amnesti for desertering nå er blitt dusørjeger.
Sesong 2
5 "Ep. #5" 12. mars 1978 Vincent McEveety og Bernard McEveety
Året er 1868 og den amerikanske regjeringen har representanter fra det russiske hoffet på besøk for å oppleve bøffel-jakt. Zeb blir beordret til å være veiviser for russerne, men nekter fordi bøflene er utryddingstruet og en av indianernes viktigste matkilder. En annen og langt mer skruppelløs veiviser tar jobben og dermed er spetakkelet i gang. Zeb treffer Luke som kan fortelle at moren omkom i en brann på gården. Samtidig kommer morens søster, tante Molly, til gården for å hjelpe barna, noe de ikke er helt fornøyde med. Etter en kort visitt hjemme må Zeb dra for å løse problemene som russerne har havnet i.
6 "Ep. #6" 19. mars 1978 Bernard McEveety og Vincent McEveety
Zeb ordner en utlevering av de fangede russerne, men konflikten eskalerer når en av dem blir drept etter å ha hevnet seg. Zeb blir med indianerne, mens den amerikanske hæren planlegger et storangrep. På Macahan-gården får de besøk av et mormoner-par som har vanskeligheter med å få hjelp i traktene på grunn av sin religion. Tante Molly inviterer dem til å bli noen dager og Laura får straks sansen for den kjekke Jeremiah. Men i kulissene lurer en mystisk revolvermann. Luke hjelper en fiskeglad sheriff og blir invitert med ham hjem. Der venter sheriffens vakre og temperamentsfulle datter Hillary...
7 "Ep. #7" 26. mars 1978 Vincent McEveety og Bernard McEveety
Luke må forlate sheriffen og Hillary da hans fortid kommer for en dag. På vei derifra hjelper han en skadet kvinne ved å hente hjelp fra en gruppe mennesker som har forskanset seg oppe i fjellene. Luke blir deretter nektet å dra derifra. Zeb klarer å føre indianerne til et sikrere område, men den amerikanske hæren følger etter. En gammel general-venn av Zeb sørger for at indianerhøvding Satangkai får et tilbud som kan hindre krig, men Satangkai velger en annen utvei. Laura vil gifte seg med Jeremiah og bli hans tredje kone, men tante Molly er ikke begeistret og sørger for å invitere Jeremiahs andre og mye yngre kone til bryllupet.
8 "Ep. #8" 9. april 1978
Zeb får vite at Beths ektemann er en angivelig død militær, som skal ha vært involvert i en militær massakre. Zeb er også bekymret for at Jessie kommer til å dø, og bestemmer seg for å ta henne med til en Arapaho-medisinmann - og en skeptisk Luke og Josh blir med ham.
9 "Ep. #9" 16. april 1978
Jessie blir bedre, men indianer-stammen holder på å forgå av sult. Zeb og Luke forsøker derfor å jakte på storfe, i håp om å skaffe mat til indianerne.
10 "Ep. #10" 23. april 1978 Bernard McEveety og Vincent McEveety
På reisen hjem krasjer diligensen som frakter Molly og Jessie, og en fortumlet Jessie vandrer inn i ørkenen. Der møter hun en ung Navahoer kalt Teel-O. Zeb og Josh kjøper storfe for å bringe tilbake til indianer-reservatet, og Zeb ansetter sin gamle venn Tap Henry som kokk.
11 "Ep. #11" 30. april 1978
Deek Peasley blir motvillig ansatt for å lede en gruppe som skal lete etter den savnede Jessie. Men bekjente av Tap planlegger å stjele storfeet deres.
12 "Ep. #12" 7. mai 1978 Bernard McEveety og Vincent McEveety
Jessie og Teel-O har et skjebnesvangert møte med Teel-Os bestefar. Mens han leter etter vann, hjelper Luke en dommer som heter Rensen, som tilbyr seg å søke benådning for Lukes kriminelle fortid i Missouri. I mellomtiden blir Teel-O og Jessie forfulgt.
13 "Ep. #13" 14. mai 1978
Luke sitter fengslet i påvente av en høring, og fra cellen sin gir han et avis-intervju som fører til problemer i Las Mesas. Apache-indianere forstyrrer storfe-driften til resten av Macahan-familien. Jessie blir endelig reddet, og hun og de andre vender hjem - hvor de oppdager spor etter gull i en bekk i nærheten av Macahan-hjemmet.
14 "Ep. #14" 21. mai 1978 Bernard McEveety og Vincent McEveety
Men Deek bestikker en agent for å skaffe seg eierskapet til Macahan-bekken, for å få tak i alt gullet selv. Josh ankommer Las Mesas for å støtte Luke under høringen hans, og i den forbindelse møter han Doreen - som han umiddelbart blir romantisk interessert i.
Sesong 3 (avsluttende episoder)
15 "The Gunfighter" 15. januar 1979 (sendt 14. juli 1983 på NRK) Vincent McEveety
 Rancheier Henry Coe ser etter en revolvermann som kan jage familien Macahan vekk fra hans eiendom.
16 "The Rustler" 22. januar 1979 Barry Crane
Jessie blir raskt forelsket i en kjekk ung fremmed, ved navn Bob, som redder henne fra en annen skummel karakter. Senere reiser Jessie og Rob til en liten by, hvor en pastor går med på å utføre en bryllupsseremoni for dem.
17 "The Enemy" 5. februar 1979 (sendt på NRK den 21. juli 1983) Gunnar Hellström
 Mens han jager en indianerstamme mistenkt for å ha ranet et vogntog, havner en løytnant fra hæren i konflikt med familien Macahan.
18 "The Innocent" 12. februar 1979 Alf Kjellin
Josh blir involvert i en rivalisering angående en ferje-virksomhet, samtidig som han blir venn med Cora Johnson og barna hennes. Men forholdet deres blir snart komplisert når Coras tilbakestående sønn, Willie, blir anklaget for å ha skutt en mann i beinet.
19 "Hillary" 26. februar 1979 (sendt på NRK den 28. august 1983) Irving J. Moore
Luke forsøker å gjenvinne kjærligheten til sin tidligere kjæreste Hillary, samt skaffe en tilståelse fra en mann som er mistenkt for å ha begått et mord som Luke for lenge siden ble anklaget for.
20 "L'Affaire Riel" 5. mars 1979 (sendt på NRK den 4. august 1983) Harry Falk
Zeb forsøker motvillig å hjelpe den amerikanske hæren med å fange en fransk-indisk revolusjonær som leder et voldelig Métiser-forsøk på å vinne tilbake land som nå eies av Canada.
21 "The Scavengers" 12. mars 1979 (sendt på NRK den 11. august 1983) Ralph Senensky
Zeb, Molly og Laura nyter en elvebåt-reise, når de blir angrepet av sjørøvere som forsøker å ta kontroll over båten de sitter på.
22 "The Forgotten" 19. mars 1979 (sendt på NRK den 18. august 1983) Barry Crane
En mystisk fremmed i fjellet viser seg å være en tidligere offiser fra konføderasjonen, som påstår at han ikke visste at den amerikanske borgerkrigen var over.
23 "Luke" 2. april 1979 (sendt på NRK den 25. august 1983) Vincent McEveety
Luke møter en attraktiv dødelig raner, samtidig som han forsøker å unngå dusørjegere i et desperat forsøk på å frikjenne seg selv etter å ha blitt mistenkt for mord.
24 "China Girl" 16. april 1979 Joseph Pevney
Macahan-klanen blir venn med en ung kinesisk immigrant. Etter å ha blitt voldtatt blir den unge kineseren gravid, noe som gjør faren hennes rasende.
25 "The Slavers" 23. april 1979 (sendt på NRK den 1. september 1983) Joseph Pevney
Zeb og Josh reiser til Mexico, for å avdekke en gjeng som selger slaver.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]