Liste over Norges herrelandslag i ishockeys tropper til mesterskap 2016–

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over Norges herrelandslag i ishockeys tropper til mesterskap inneholder samtlige norske landslagstropper ved turneringer som anses som offisielle av Norges Ishockeyforbund (VM, OL og kvalifiseringsturneringer til VM og OL) fra 2016.

Ishockey-VM 2016[rediger | rediger kilde]

Løpere
Nr. Navn Pos Fødselsdato Høyde Vekt KP M A P PIM +/– Klubb
8 Mathias Trettenes S 8. november 1993 (22 år) 1.80 m (5 ft 11 in) 93 kg (205 lb) 0 0 0 0 0 0 Norge Stavanger Oilers (GET-ligaen)
11 Andreas Stene S 1. mars 1991 (25 år) 1.90 m (6 ft 3 in) 91 kg (200 lb) 0 0 0 0 0 0 Sverige Mora IK (HockeyAllsvenskan)
12 Michael Haga S / VV 10. mars 1992 (24 år) 1.80 m (5 ft 11 in) 77 kg (169 lb) 0 0 0 0 0 0 Sverige Almtuna IS (HockeyAllsvenskan)
20 Anders BastiansenA S 31. oktober 1980 (35 år) 1.90 m (6 ft 3 in) 93 kg (205 lb) 0 0 0 0 0 0 Norge Frisk Asker Ishockey (GET-ligaen)
21 Morten Ask VV 14. mai 1980 (35 år) 1.85 m (6 ft 1 in) 88 kg (194 lb) 0 0 0 0 0 0 Norge Vålerenga Ishockey (GET-ligaen)
22 Martin Røymark V 10. november 1986 (29 år) 1.84 m (6 ft 0 in) 86 kg (189 lb) 0 0 0 0 0 0 Sverige Färjestad BK (SHL)
24 Andreas Martinsen V / S 13. juni 1990 (25 år) 1.90 m (6 ft 3 in) 100 kg (220 lb) 0 0 0 0 0 0 USA Colorado Avalanche (NHL)
26 Kristian Forsberg S/HV 5. mai 1986 (30 år) 1.83 m (6 ft 0 in) 88 kg (194 lb) 0 0 0 0 0 0 Norge Stavanger Oilers (GET-ligaen)
28 Niklas Roest VV 3. august 1986 (29 år) 1.74 m (5 ft 9 in) 80 kg (176 lb) 0 0 0 0 0 0 Norge Sparta Warriors (GET-ligaen)
29 Robin Dahlstrøm V 29. januar 1988 (28 år) 1.83 m (6 ft 0 in) 100 kg (220 lb) 0 0 0 0 0 0 Norge Lørenskog IK (GET-ligaen)
36 Mats Zuccarello HV 1. september 1987 (28 år) 1.71 m (5 ft 7 in) 74 kg (163 lb) 0 0 0 0 0 0 USA New York Rangers (NHL)
40 Ken André Olimb S/V 21. januar 1989 (27 år) 1.79 m (5 ft 10 in) 81 kg (178 lb) 0 0 0 0 0 0 Tyskland Düsseldorfer EG (DEL)
46 Mathis Olimb S/V 1. februar 1986 (30 år) 1.77 m (5 ft 10 in) 79 kg (174 lb) 0 0 0 0 0 0 Sveits Kloten Flyers (NLA)
51 Mats Rosseli Olsen V 29. april 1991 (25 år) 1.80 m (5 ft 11 in) 83 kg (183 lb) 0 0 0 0 0 0 Sverige Frölunda HC (SHL)
93 Thomas Valkvæ Olsen V 18. mai 1993 (22 år) 1.86 m (6 ft 1 in) 88 kg (194 lb) 0 0 0 0 0 0 Norge Frisk Asker Ishockey (GET-ligaen)
Backer
Nr. Navn Fødselsdato Høyde Vekt KP M A P PIM +/– Klubb
4 Johannes Johannesen 1. mars 1997 (19 år) 1.81 m (5 ft 11 in) 85 kg (187 lb) 0 0 0 0 0 0 Norge Stavanger Oilers (GET-ligaen)
6 Jonas Holøs 27. august 1987 (28 år) 1.80 m (5 ft 11 in) 93 kg (205 lb) 0 0 0 0 0 0 Sverige Färjestad BK (SHL)
10 Mattias Nørstebø 3. juni 1995 (20 år) 1.78 m (5 ft 10 in) 82 kg (180 lb) 0 0 0 0 0 0 Sverige Brynäs IF (SHL)
14 Dennis Sveum 27. november 1986 (29 år) 1.85 m (6 ft 1 in) 86 kg (189 lb) 0 0 0 0 0 0 Norge Stavanger Oilers (GET-ligaen)
23 Mats TryggA 1. juni 1976 (39 år) 1.79 m (5 ft 10 in) 85 kg (187 lb) 0 0 0 0 0 0 Norge Lørenskog IK (GET-ligaen)
42 Henrik Ødegaard 12. februar 1988 (28 år) 1.80 m (5 ft 11 in) 89 kg (196 lb) 0 0 0 0 0 0 Norge Lørenskog IK (GET-ligaen)
55 Ole-Kristian TollefsenC 29. mars 1984 (32 år) 1.87 m (6 ft 2 in) 94 kg (207 lb) 0 0 0 0 0 0 Sverige Färjestad BK (SHL)
Målvakter
Nr. Navn Fødselsdato Høyde Vekt KP S T MIN SOG GA SO SVS% GAA Klubb
30 Lars Haugen 19. mars 1987 (29 år) 1.85 m (6 ft 1 in) 83 kg (183 lb) 0 0 0 00:00 0 0 0 0,00 0,00 Sverige Färjestad BK (SHL)
34 Lars Volden 26. juli 1992 (23 år) 1.90 m (6 ft 3 in) 95 kg (209 lb) 0 0 0 00:00 0 0 0 0,00 0,00 Sverige Rögle BK (SHL)
70 Steffen Søberg 6. august 1993 (22 år) 1.80 m (5 ft 11 in) 78 kg (172 lb) 0 0 0 00:00 0 0 0 0,00 0,00 Norge Vålerenga Ishockey (GET-ligaen)
Stab
Stilling Navn Fødselsdato
Landslagstrener Norge Roy Johansen 27. april 1960 (56 år)
Assisterende trener Norge Sjur Robert Nilsen 3. desember 1967 (48 år)
Assisterende trener Norge Knut Jørgen Stubdal 30. juni 1961 (54 år)
Målvaktstrener Sverige Per-Erik Alcén 2. november 1959 (56 år)
Lagleder Norge Bjørn Mathisrud 21. januar 1957 (59 år)
Materialforvalter Norge Thor André Engell 28. desember 1979 (36 år)
Materialforvalter Norge Bjørn Glosli 14. september 1950 (65 år)
Fysioterapeut Norge Lars Eirik Borgesen 11. januar 1962 (54 år)
Lege Norge Ole Fosse 8. oktober 1963 (52 år)

Kilde: IIHF.com[1][2]

Fakta
Gjennomsnittlig alder 27 år
Gjennomsnittlig høyde 1.82 m
Gjennomsnittlig vekt 86 kg

Kilde: IIHF.com[1]

Lagets tre beste spillere i turneringen

OL-kvalifisering 2016[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «Team Roster NOR - Norway» (PDF) (norsk). IIHF.com. 5. mai 2016. Besøkt 6. mai 2016. 
  2. ^ «Player Statistics by Team NOR - Norway» (PDF) (norsk). IIHF.com. 5. mai 2016. Besøkt 6. mai 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]