LINK Arkitektur

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Link signatur»)
LINK Arkitektur
Offisielt navnLINK Arkitektur AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer975999726
BransjeArkitektur
Etablert1995
MorselskapMulticonsult
HovedkontorBærum
LandNorge
AdresseKirkegata 4, 0153 Oslo
StyrelederGrethe Bergly
Adm.dir.Martha Bergh Lunde
Antall ansatte500[1]
Nettsted Offisielt nettsted (en) · Offisielt nettsted (no)

LINK Arkitektur AS (tidligere Lysaker Mølle og LINK Signatur) er et skandinavisk arkitektkontor med nær 500 medarbeidere i 15 byer i Danmark, Norge og Sverige. Fagdisiplinene omfatter arkitektur, interiørarkitektur, landskapsarkitektur, byutvikling, produktdesign og planutredning. LINK arkitektur er Multiconsult ASAs datterselskap for arkitekttjenester.

Historie[rediger | rediger kilde]

Dagens LINK arkitektur er et resultat av flere fusjoner og oppkjøp.[2] De to firmaene som startet prosessen mot et landsdekkende selskap var Arkitektkontoret Lysaker Mølle AS på Lysaker og Maurseth & Halleraker AS i Bergen og på Stord.

Lysaker Mølle ble startet av Geir Odd Målsnes og Arve Nyhus i 1986. Maurseth & Halleraker oppstod i 1996 som en fusjon mellom Arkitektkontoret Maurseth NPA (startet i 1972) og Svein Halleraker AS (startet i 1990). LINK arkitekter AS ble etablert da de to kontorene fusjonerte 1. januar 2000.

I 2006 hadde selskapet vokst til nærmere 70 ansatte, med kontor på Lysaker, Bergen og på Stord. Etter en ny fusjon med Signatur arkitekter i Sandnes endret selskapet navn til LINK signatur AS. I tillegg ble to kontorer i Trondheim (Næss arkitekter og Svingen arkitekter) samt Atrium arkitekter i Alta kjøpt opp. Selskapet hadde nå seks kontorer med cirka 130 medarbeidere.

I 2007 ble to kontorer i Danmark startet opp, LINK signatur Danmark i København og Århus. De ble lagt ned i 2009.

I 2008 gikk Multiconsult AS og WSP Group inn på eiersiden, og overførte samtidig all sin arkitektvirksomhet i Norge og Sverige til LINK signatur. LINK signatur fikk da en ny avdeling i Fredrikstad. I tillegg ble LINK landskap etablert i Oslo. LINK landskap er en videreføring av Multiconsult AS seksjon 13.3 landskapsarkitekter. I Sverige ble de nye avdelingene samlet i LINK arkitektur AB. LINK arkitektur AB er 100 % eid av LINK Signatur AS i Norge og har sin hovedadministrasjon i Stockholm.

Frem til 2015 var aksjene i LINK arkitektur AS fordelt mellom Multiconsult AS (32,00 %), WSP sverige AB (20,00 %), Målsnes Invest AS (14,98 %), Tviberg AS (11,11 %), Paladio AS (11,11 %) og Onafyr AS (10,80 %).[3]

Avdelinger[rediger | rediger kilde]

LINK arkitektur AS har avdelinger på følgende steder i Norge: Bergen, Oslo, Fredrikstad, Stavanger, Stord og Trondheim.

I Sverige har LINK arkitektur AB avdelinger i Falköping, Lidköping, Stockholm, Malmö, Trollhättan og Umeå.

I Danmark har LINK arkitektur avdeling i København.[1]

Bygg[rediger | rediger kilde]

Persbråten vgs
Undheim kapell
Viking stadion

Selskapet står bak en rekke skoler som Nordahl Grieg videregående skole, kirker som Frøyland og Orstad kirke, boligprosjekter som Støperiet, næringsbygg som SUS Malmö. Akut -och Infektionsklinik og kulturhus.

Skoler[rediger | rediger kilde]

Kirker[rediger | rediger kilde]

Andre bygg[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «link-signatur.no: Historikk». Arkivert fra originalen 3. april 2009. Besøkt 29. juni 2009. 
  2. ^ Historikk purehelp.no[død lenke]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]