Lina Neidestam

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lina Neidestam
Lina Neidestam foto Oskar Kullander 03.jpg
Født22. april 1984[1]Rediger på Wikidata (36 år)
SödertäljeRediger på Wikidata
Utdannet ved Kvarnby folkhögskola, Stockholms universitetRediger på Wikidata
Beskjeftigelse TegneserieskaperRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Utmerkelser AdamsonstatuettenRediger på Wikidata

Lina Neidestam (født 22. april 1984) er en svensk tegneserieskaper, mest kjent for stripetegneserien Zelda. Hun har utgitt tegneserieromanen Maran i 2010 på Kolik förlag som den andre boken i Femisex-serien, forlagets bokserie med feministiske sexserier.[2]

Liv og karriere[rediger | rediger kilde]

Lina Neidestam vokste opp i Södertälje. Etter å ha studert ved Serieskolan i Malmö flytta hun i 2006 til Stockholm, der hun begynte på Konstskolan Basis og seinere studerte Etnologi ved Stockholms universitet.

I 2007 begynte hun å tegne serien Zelda, som kort tid etter begynte å gå som daglig stripe i gratisavisa Metro. Etterhvert fikk serien også publisering i Situation STHLM, ETC, Norrländska Social-Demokraten, Göteborgsposten og CITY. I 2009 utga forlaget Kartago stripesamlingen Zelda i bokform. Samtidig begynte hun å jobbe med tegneserieromanen Maran, som skulle være en feministisk sexserie i folkeeventyrmiljø. I 2011 utkom Maran på Kolik förlag, og boka ble nominert til Urhunden. Samme år ble Neidestam tildelt Adamsonstatyetten av Svenska Serieakademin for Zelda. I 2012 utkom hun med en ny Zeldabok på Kartago; Zelda 2: Kampen fortsätter, og mottok Nöjesguidens Stockholmspris for bra litteratur for fjorårets Maran.

2012 begynte norske Dagbladet å publisere serien Zelda daglig før sommerferien, og Neidestam var invitert gjest på Oslo Comics Expo samme sommer.

Lina Neidestam bor i Stockholm, der hun lager Zelda for blant annet Dagbladet, Aftonbladet, Situation STHLM og det svenske Rocky-magasinet. Hun representeres og distribueres av Strand Comics.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ BD Gest', 9. okt. 2017, Lina Neidestam, 46537
  2. ^ Johansson, Mirjam: «Feministisk porr i ny tappning», Upsala Nya Tidning, 3. august 2008

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]