Oslo Comics Expo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Espen Jørgensen intervjuer den britiske tegneserieskaperen Warren Ellis på Oslo Comics Expo i 2008.

Oslo Comics Expo (OCX) er en norsk tegneseriefestival med søkelys på norske og internasjonale tegneserier.

OCX arrangeres hvert år vanligvis i juni på Serieteket på Schous plass på Grünerløkka i Oslo, både inne i biblioteket og på plassen utenfor. Programmet består vanligvis av utstillinger, markedsplass for kjøp og salg av tegneserier, samt intervjuer og foredrag med serieskapere som er invitert både fra Norge og utlandet. Vanligvis arrangeres det også sosiale tilstelninger som slippfester og konserter i forbindelse med festivalen.

Den første festivalen ble arrangert 4.-5. mai 2007. Festivalen i 2018 ble arrangert på Deichmanske bibliotek.

Fra 2009 til 2011 ble utdelingen av Sproing-prisen lagt til Oslo Comics Expo. Fra 2016 har prisen Årets tegneserie blitt utdelt på Oslo Comics Expo[1].

Organisering[rediger | rediger kilde]

Oslo Comics Expo organiseres av en komité under ledelse av spesialbibliotekar Berit Petersheim fra Deichmanske bibliotek. Blant medlemmene av denne komiteen finnes tegneserietegnere, journalister, studenter samt representanter for Serieteket hvor arrangementet foregår.

Den første festivalen i 2007 var sammenfallende med Norsk tegneserieforums arrangement Tegneseriens dag, og festivalen hadde undertittelen Tegneseriens dag i Oslo. Etter 2007 har Oslo Comics Expo stått på egne ben arrangementsmessig.

Oslo Comics Expo arrangeres ved hjelp av midler fra både offentlige og private sponsorer. Disse har inkludert blant annet Norsk kulturråd, Grafill, Egmont Serieforlaget, Tronsmo, Fritt Ord og Outland.

Tidligere gjester[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Årets tegneserie – Store norske leksikon». Store norske leksikon (norsk). Besøkt 15. juni 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]