Let Me Roll It

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Let Me Roll It
AlbumBand on the Run
Artist, bandWings
Utgitt5. desember 1973
Innspilt1973
Sjangerrock
Lengde4.47
PlateselskapApple Records
Låtskriver(e)Paul McCartney,
Linda McCartney
Produsent(er)Paul McCartney

«Let Me Roll It» er en sang av Paul McCartney og hans gruppe Wings. Sangen ble først utgitt på albumet Band on the Run fra 1973.

Opprinnelse[rediger | rediger kilde]

Sangen ble opplevd av kritikerne som en pastisj på John Lennons stil, særskilt riffet og bruken av ekko på vokalen. McCartney har derimot hevdet at sangen aldri hadde til hensikt å være en pastisj på Lennon, og at vokalen «ikke høres ut som John... Jeg innså ikke at jeg sang som John.»[1]

Den ble også opplevd som et motsvar til Lennons bitre sang «How Do You Sleep?» fra hans album Imagine (1971) hvor han omtaler sin tidligere partner svært negativt. I et intervju med magasinet Clash i 2010 forklarte McCartney at sangen var egentlig en dopsang til lette rusmidler som marijuana: «Den handlet mer om å rulle en joint, men det er en dobbel mening her, let me roll it to you[2]

Konsertversjoner[rediger | rediger kilde]

«Let Me Roll It» er en av Paul McCartneys store live-favoritter. Den har blitt spilt på hver eneste turné han har vært på siden 1973. Den er også inkludert på flere konsertalbum og DVD-er, blant annet Wings over America, Back in the U.S., Good Evening New York City, Paul Is Live, og andre.

Andres versjoner[rediger | rediger kilde]

«Let Me Roll It» har blitt gjort i andre musikeres versjoner av blant annet Brendan Benson, Richie Sambora, Jerry Garcia Band, The Grapes of Wrath, The Melvins, Meat Puppets, Mandy Moore, Robyn Hitchcock, Fiona Apple og Big Sugar.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ McCartney, Paul: Band on the Run: 25th anniversary edition, disk to, spor 14
  2. ^ Let Me Roll It by Paul McCartney and Wings, Songfacts