Lekser

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Lekser er blant annet regnetrening.

Lekser/hjemmelekser, er oppgaver som elever pålegges å ta med seg hjem og gjøre etter skoletid. Det kan være alle mulige oppgaver, og det er som regel lærere som deler den ut. Etter hvert som man blir eldre får man flere og vanskeligere lekser.

I Norge er lekser i senere år blitt et kontroversielt tema. Utdanningsdirektør Kjellbjørg Lunde mener at man kan droppe leksene med loven i hånd, og poengterer at det er en etterlevning fra en tid da skoledagen var kortere, som det ikke finnes lovhjemmel for.[1] Ståle Fredriksen mener at barn ikke kan pålegges å arbeide på fritiden, og at lekser har en rekke negative virkninger.[2] Førsteamanuensis i pedagogikk ved Universitetet i Tromsø, Odd Valdermo, mener lekser skaper angst.[3]

Etymologi[rediger | rediger kilde]

Ordet kommer fra middelnedertysk lectie, som betydde «klasse på en skole». Dette kom i sin tur fra latin lectio, «lesning / opplesning / forelesning». Et annet ord fra samme rot, leksjon, har en beslektet betydning.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

utdanningsstubbDenne utdanningsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.