Larry Zierlein

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Larry Zierlein
Født12. juli 1945 (72 år)
Norton
Utdannet ved Fort Hays State University
Beskjeftigelse Amerikansk fotball-spiller
Nasjonalitet USA

Larry Zierlein (født 12. juli 1945 i Norton i Kansas) er en amerikansk fotballtrener på videregående skoler, universiteter og på forskjellige faglige nivåer i USA.

Zierlein vokste opp i Lenora i Kansas. Etter å ha tilbrakt to år i militæret i perioden 19661968, som inkluderte et tjenesteår i Vietnam i 1967, begynte han ved Fort Hays State College. Han spilte fotball for fotballaget ved Fort Hays State i 1969 før han fullførte utdannelsen i 1971. Zierlein la ut på sin karriere som trener i 1970. Etter to år som trener ved Fort Hays State, tilbrakte han følgende seks sesonger (1972–1977) som en assistenttrener ved videregående skoler i Texas. I 1978 returnerte han til collegefotball ved University of Houston, hvor han tjenestegjorde i de påfølgende ni sesonger.

I 1987 fikk Zierlein sin første profesjonelle erfaring som assistent sammen med klubben Washington Commandos som var i Arena Football League. I 1997 begynte han som trener ved Universitetet i Cincinnati som koordinator og trener. I 2001 fikk Zierlein sin første NFL erfaring med klubben Cleveland Browns. Han tjenestegjorde i fire sesonger som trener under ledelse av Butch Davis. Da Mike Tomlin ble ansatt som Pittsburgh Steelers' nye hovedtrener i 2007, førte han med seg Zierlein til Pittsburgh for å trene den offensive linjen. Tomlin og Zierlein hadde tidligere jobbet sammen i sesongen 1999-2000 med fotballklubben Cincinnati Bearcats.

Zierlein fikk en del uønsket oppmerksomhet i 2007, da han feilaktig videresendte en upassende e-post til et stort antall ansatte på høyt nivå i NFL, inkludert til kommisjonær Roger Goodell. Denne e-posten, som Zierlein hadde mottatt fra klubbens personlige koordinator Doug Whaley, inneholdt blant annet en pornografisk video.

Zierlein og hans kone, Marcia, har tre barn og flere barnebarn. Deres sønn, Lance, er en radiovert som diskuterer sport på en radiokanal i Houston, i tillegg til at han blogger for Houston Chronicle. Deres andre sønn Mike (Lances bror) er trener for Clear Falls High School i Texas.