Hines Ward

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hines Ward
Hines Ward Steelers.jpg
Født8. mars 1976 (43 år)
Seoul, Ewha Womans University Dongdaemun Hospital
Utdannet ved Forest Park High School, University of Georgia
Beskjeftigelse American Football-spiller, restauratør, idrettsleder[1]
Nasjonalitet USA

Hines Ward (født 8. mars 1976 i Seoul, Sør-Korea) er en tidligere amerikansk fotballspiller. Han spilte wide receiver for Pittsburgh Steelers i National Football League (NFL).

Den 4. desember 2011, i en 35-7 seier mot Cincinnati Bengals, ble Ward den 19. spilleren i NFL historien til å nå 12.000 receving meter. Den 1. januar 2012, i en kamp mot Cleveland Browns, fanget Ward sit 1000-mottak, og ble den åttende spilleren i NFL historien å gjøre det.

29. februar 2012, kunngjorde Steelers sin intensjon om å løslate Ward, som de gjorde to dager senere. 20. mars 2012, annonserte Ward sin avgang fra fotball og sa, "Uten støtten de siste 14 årene ville ikke dette spillet være det samme for meg. Det ville ikke være så gøy for meg. Dere betydde verden for å meg. Byen og denne organisasjonen betyr verden for meg. Så i dag, så trist som det føles for meg akkurat nå, håper jeg det blir en god dag for alle

Hines Ward spilte for University of Georgia og ble draftet av Pittsburgh Steelers i 1998. Ward spilte for Steelers da de vant Super Bowl XL 5. februar 2006, og ble i denne kampen kåret til Super Bowl MVP (Most Valuable Player – mest verdifulle spiller).

Faren hans er afro-amerikansk, moren koreansk.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]