Hopp til innhold

Løver for lam

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Løver for lam
orig. Lions for Lambs
Generell informasjon
GenreDramafilm, krigsfilm
Utgivelsesår2007
NasjonalitetUSA
Lengde88 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRobert Redford[1][2][3] Rediger dette på Wikidata
ManusMatthew Michael Carnahan Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Robert Redford
MusikkMark Isham Rediger dette på Wikidata
FotoPhilippe Rousselot Rediger dette på Wikidata
KlippJoe Hutshing Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeRobert Redford,[1] Meryl Streep,[1] Tom Cruise,[1] Peter Berg,[4] Michael Peña,[4] Andrew Garfield,[4] Derek Luke,[4] Christopher Carley,[4] Josh Zuckerman,[4] Kevin Dunn[4] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Farve/s.hvFarger
FilmselskapUnited Artists,[1] Cruise/Wagner Productions Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)InterCom
Netflix
Premiere(r)8. november 2007 (Tyskland)[5]
2007
Eksterne lenker

Løver for lam (originaltittel: Lions for Lambs) er en amerikansk krigsfilm fra 2007. Hovedrollene spilles av Robert Redford, Tom Cruise og Meryl Streep. Filmen ble utgitt i Nord-Amerika den 9. november 2007.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

To studenter ved et universitet, Arian og Ernest, på oppfordring fra deres idealistiske professor, Dr. Malley, ønsker å gjøre noe viktig med livene sine. De tar avgjørelsen om å melde seg til det amerikanske militæret og slåss i Afghanistan-krigen, etter at de er ferdige med universitetet. Dr. Malley forsøker også å nå gjennom med den talentfulle og privilegerte, men misfornøyde, studenten Todd Hayes. Hayes kommer fra en langt mer privilegert bakgrunn enn Arian og Ernest. Nå bruker Hayes mesteparten av tiden på aktiviteter utenfor utdannelsen som hans rolle som president for en studentforening. Hayes lytter til Dr. Malleys historie om hans tidligere studenter Arian og Ernest, og hvorfor de befinner seg i Afghanistan.

I Washington, D.C. har en karismatisk senator Jasper Irving (spilt av Tom Cruise) ønske om å bli valgt som USAs president. Han inviterer den liberale TV-journalisten Janine Roth til sitt kontor for å kunngjøre en ny krigsstrategi i Afghanistankonflikten: Bruk av små enheter for å gripe strategiske posisjoner i fjellet før Taliban kan okkupere disse holdepunktene. Senatoren håper at Roths positive dekning kan bidra til å overbevise innbyggerne om at strategien er forsvarlig.

Roth stiller seg tvilende til planen, og frykter at hun blir brukt som instrument for propaganda fra myndighetene. Hun informerer sjefen sin, og til slutt kjøres Irvings versjon av historien uten kritiske kommentarer. I Afghanistan blir et helikopter med Arian og Ernest om bord rammet av Taliban-opprørere. Ernest faller ut av helikopteret, og Arian velger å hoppe etter ham. Ernest blir hardt såret, og han får et brudd i beinet, noe som gjør det umulig for ham å komme seg unna når Taliban går til angrep. Etter en lang skuddveksling går de amerikanske soldatene helt tomme for ammunisjon.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e http://stopklatka.pl/film/ukryta-strategia; besøksdato: 13. april 2016.
  2. ^ http://www.imdb.com/title/tt0891527/; besøksdato: 13. april 2016.
  3. ^ http://www.allocine.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=122877.html; besøksdato: 13. april 2016.
  4. ^ a b c d e f g http://www.imdb.com/title/tt0891527/fullcredits; besøksdato: 13. april 2016.
  5. ^ www.kinokalender.com, besøkt 5. mars 2018[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata