Kyss meg, tosken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kyss meg, tosken
orig. Kiss Me, Stupid
Generell informasjon
Utgivelsesår
  • 22. desember 1964 (1964-12-22) (USA)
Prod.landUSA
Lengde119 min[1]
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBilly Wilder
Produsent
Manusforfatter
  • Billy Wilder
  • I.A.L. Diamond
Basert påL'Ora della Fantasia 
av Anna Bonacci
MusikkAndré Previn
SjeffotografJoseph LaShelle
KlippDaniel Mandell
Foran kamera
Medvirkende
Prod.selskapLopert Pictures Corporation
Eksterne lenker

Kyss meg, tosken (originaltittel: Kiss Me, Stupid) er en amerikansk romantisk komedie fra 1964, regissert av Billy Wilder og produsert av Mirisch Company og Phalanx Productions. I hovedrollene spiller Dean Martin og Kim Novak. Filmen handler om en låtskriver fra en småby som prøver å selge sangene sine til en strandet popstjerne. Manus er skrevet av Billy Wilder og I.A.L. Diamond, basert på teaterstykket L'Ora della Fantasia (1945), skrevet av Anna Bonacci.

Handling[rediger | rediger kilde]

Pop-stjernen Dino er på vei fra Las Vegas til Los Angeles, men blir tvunget til å ta en omvei gjennom byen Climax, Nevada. Der møter han en gruppe amatør-forfattere som består av Barney Millsap og piano-lærer Orville J. Spooner. Orville inviterer Dino til å bo hos ham og hans kone Zelda, men blir bekymret når han oppdager at sangeren må å ha sex hver natt for å unngå å våkne med hodepine. Dino og Barney møter deretter Polly, en servitør og prostituert i utkanten av byen for å tilfredsstille Dino.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «KISS ME, STUPID (PG)» (engelsk). British Board of Film Classification. 11. februar 2004. Arkivert fra originalen 25. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]