Hopp til innhold

Kvinnen i Månen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kvinnen i Månen
orig. Frau im Mond
Generell informasjon
FilmtypeStumfilm
SjangerScience fiction
Utgivelsesår1929
Prod.landTyskland
Lengde200 min.
Bak kamera
RegiFritz Lang
ManusforfatterFritz Lang
Thea von Harbou
Basert påDie Frau im Mond
SjeffotografCurt Courant
Premiere15 okt. 1929 (Tyskland)
26. des. 1929 (Norge)
Eksterne lenker

Kvinnen i Månen (originaltittel: Frau im Mond) er en tysk science fiction-stumfilm fra 1929 regissert av Fritz Lang.

Handling[rediger | rediger kilde]

Helius er en gründer med interesse for romfart. Han oppsøker sin gode venn professor Mannfeldt (spilt av Klaus Pohl) en visjonær som tidligere skrev en avhandling som påstod at det sannsynligvis befinner seg mye gull på månen, bare for å bli latterliggjort av hans alle bekjente. Men Helius anerkjenner verdien av Mannfeldts verk. Imidlertid har en gjeng forretningsmenn også interessert seg for Mannfeldts teorier, og sender en spion (spilt av Fritz Rasp) som identifiserer seg selv som "Walter Turner"

I mellomtiden har Helius sin assistent Windegger (spilt av Gustav von Wangenheim) kunngjort sin forlovelse med Helius sin andre assistent, Friede. Helius, som i all hemmelighet elsker Friede, nekter å være med på en fest for å feire forlovelsen. Forretningsmennene og deres håndlangere stjeler all forskningen som professor Mannfeldt tidligere hadde gitt til Helius. Turner stiller deretter et ultimatum for Helius: Gjengen vet at han planlegger en reise til Månen. Enten inkluderer han dem i hele prosjektet. Eller så vil de sabotere planen, og ødelegge raketten hans, som han har gitt kallenavnet Friede.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen bidro til å skape en folkelig interesse om romferd.[1]

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ (PDF). Forskningsetikk. s. 8 https://www.forskningsetikk.no/globalassets/dokumenter/2-bladet-forskningsetikk/alle-utgaver/forskningsetikk-2005-2.pdf. Besøkt 30. desember 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata