Kristiansund Karateklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kristiansund Karateklubb er en norsk karateklubb fra Kristiansund, stiftet 29. mai 1985.

Klubben startet med Shotokan karate, da det var en tidligere Shotokanutøver som var med. Men da de i august 1985 stod uten instruktør og stilartstilhørighet, måtte de skifte stilart til Kyokushinkai. Årsaken til det var at når de skulle hente inn ny instruktør så falt valget på Ingrid Mariann Rønning som hadde trent i Bryne Karateklubb. For at Rønning skulle få tillatelse til å trene klubben, måtte klubben søke om opptak i Norges Karate Kyokushinkai. Det ble da bestemt at klubben skiftet stilart fra Shotokan til Kyokushinkai.

Kristiansund Karateklubb ble offisielt opptatt som medlemsklubb i Norges Karate Kyokushinkai i oktober 1985, med Rune Svendsen som klubbleder. Fra høsten 1985 hadde klubben en rask vekst, og antall medlemmer steg til 190 på under ett år. På det meste var det 229 medlemmer registrert i Kristiansund Karateklubb.

Etter at Svendsen hadde sittet i flere år som leder, ble ledervervet overtatt av Benedicte Aarø.

I 1990 overtok Vidar Mjelde som klubbleder. Vidar la ned en enorm jobb i klubben, og det var han som klarte å skaffe klubben egne treningslokaler ved Dale barneskole. Her sto et bomberom tomt, og styret i klubben med Vidar i spissen så mulighetene i dette lokalet. Lokalet ble ryddet, dusjer installert, garderober ble bygget og dojo etablert. Denne jobben ble gjort i samarbeid med Kristiansund Jiu Jitsu klubb og Kristiansund Judoklubb. Kristiansund Budosenter ble etablert, og her trener vi fortsatt.

På høstparten i år 2000, etter vel 10 år som klubbleder, fant Vidar Mjelde ut at nok var nok, og han overlot roret til Rolf Bjarne Flatset som styrte skuta i 2 år til Jon Terje Furseth tok over. Vegard Svenvik ble klubbleder i 2011 og holder på den dag i dag.

Kristiansund Karateklubb har produsert mange dyktige utøvere. Vi har også fått frem flere svartbelter; Tania Gaarde, Anders Gjeldnes, Thomas Hansen, Vidar Mjelde, Steinar Berget, Gøran Kalgraff, Suzanne Bjørbak Jones, Jon Terje Furseth, Rolf Bjarne Flatset, Vegard Svenvik og Tarje Bergem.

Kristiansund Karatelkubb har alltid vært en veldrevet klubb med sunn økonomi. Dedikerte instruktører med høy kompetanse har plassert klubben som en av mange klubber med høyt teknisk nivå.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Offisiell hjemmeside