Konservative Studerende

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Konservative Studerende
ModerpartiDe Konservative
Erklært ideologiKonservatisme
Grunnlagt1964
FormannMikkel Wrang (2015-)
HovedkontorChristiansborg, 1240 København K
NettstedNettsted
Medlemstallca, 400[1] (når?)

Konservative Studerende (KS), er en konservativ studentorganisasjon i Danmark. I likhet med Konservativ Ungdom er den er en selvstendig sideorganisasjon av Det Konservative Folkeparti. Konservative Studerende ble opprettet som en landsdekkende organisasjon i 1964, men konservative og borgerlige foreninger ved studiesteder i Danmark har eksistert siden begynnelsen av 1900-tallet. Formann i Konservative Studerende er Mikkel Wrang fra København.

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

Første del av landsorganisasjonens formålsparagraf lyder: «KS har til formål at udbrede de konservative tanker og øge den politiske interesse blant de studerende ved at deltage i den studenterpolitiske debat med udgangspunkt i et konservativt idégrundlag.»[2] Organisasjonen har indirekte medlemskap idet man må være medlem av en lokalforening for å være medlem. Alle lokalforeningene må tilslutte seg landsorganisasjonens formål for å bli medlemmer av denne. Lokalforeningene sender delegater til landsorganisasjonens landsmøte, hvilket velger landsorganisasjonens forretningsutvalg (med en formann).

I dag har Konservative Studerende følgende lokalforeninger:[3]

Foreningene i København og Aarhus har dessuten hver sin underforening for jusstudenter, Konservative Jurister, mens Aarhus tillike har en debattklubb for humanister.

Konservative Studenter er medlem av Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), Nordens Konservative Studentunion (NKSU), European Democrat Students (EDS) og International Young Democrat Union (IYDU).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om os». Konservative Studerende. 
  2. ^ «Vedtægter». Konservative Studerende. 
  3. ^ «Lokalforeninger». Konservative Studerende. Arkivert fra originalen 2010-02-22. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]