Kongsberg Digital

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kongsberg Digital AS
Kongsberggruppen Asker IMG 0491.JPG
Kongsberg Digitals hovedkontor, Asker Panorama
Org.formAksjeselskap
Org.nummer916 981 880[1]
Bransje IKT
Etablert17. mars 2016
MorselskapKongsberg Gruppen
HovedkontorAsker
StyrelederGeir Håøy
Adm. dir.Hege Skryseth
Antall ansatte489 (2017)[2]
Nettsidekongsberg.com/kdi

Kongsberg Digital AS er et selskap i Kongsberg Gruppen, som leverer programvare og teknologiske løsninger til kunder innen følgende områder:

Selskapet spesialiserer seg på tingenes internett, smarte data, kunstig intelligens, maritim simulering, automatisering og autonome operasjoner.[2] Selskapets mest kjente løsning er den digitale plattformen Kognifai.

Kongsberg Digital ble etablert for å hjelpe de industriene Kongsberg Gruppen jobber mot, med digital omstilling og samtidig fungere som et samlingspunkt for all digital kompetanse i Kongsberg Gruppen[3]. De første ca. 450 medarbeiderne i Kongsberg Digital kom fra andre forretningsområder i Kongsberg Gruppen og spesialiserte seg på programvare og service for olje- og gassektoren, simulering og etablering av en digital plattform.[4] Selskapet har siden også etablert en posisjon innen fornybarindustrien og fokuserer i dag blant annet på videreutvikling av den digitale plattformen, et åpent økosystem og digitale tvillinger for ubemannede plattformer[5].

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]