Koha Ditore

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Koha Ditore
TypeAvis
FormatBerlinerformat
Grunnlagt1997
HovedkontorPriština
Nettstedhttp://www.koha.net

Koha Ditore er en dagsavis i Kosovo med hovedkontor i hovedstaden Prishtina. Avisen ble grunnlagt i 1997 av Veton Surroi med støtte fra internasjonale organisasjoner. Fram til 1999 var den eneste albanske avisen som kom ut i Kosovo og i den perioden for å ikke ergre det serbiske regimet utøvde selvsensur. Kom ikke ut i Kosovo i en periode i første halvdel av 1999 da avisens redaksjon som så mange andre albanere ble tvunget til å forlate Kosovo. Redaksjonen søkte tilflukt i Skopje, Makedonia og derfra klarte de å gi ut Koha Ditore som ble delt ut gratis til kosovoalbanske flyktninger i Makedonia og distribuert til store deler av Europa. Etter krigens slutt har flere av de opprinnelige redaktørene startet nye aviser, men Koha Ditore fortsetter å være en av de mest leste avisene.

Grunnleggeren og eieren av avisen, Veton Surroi, stiftet sitt eget politiske parti i 2004, ORA, noe som mange mener har medført at avisens uavhengighet har blitt svekket. Utgiver etter at Surroi gikk inn i politikken er hans søster, Flaka Surroi.

Avisen koster 0.30 euro cent, 10 cent mer enn de andre dagsavisene. En utgave beregnet på albanere som bor i utlandet er å oppdrive i de fleste byer i Europa. Mesteparten av avisen er i svart/hvitt.

I 2007 feiret avisen 10-årsjubileum.


Autoritetsdata