Kodaikanal International School

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Hovedinngangen til Campus

Kodaikanal International School (KIS), også kjent som Kodai School er en kostskole i Kodaikanal, i Dindiguldistriktet i Tamil Nadu, Sør-India. Kodaikanal ligger i en Hill Station på 2 133 moh. I Palani Hills i De vestlige Nilgiris-fjellene 121 kilometer nordvest for Madurai.

I 1975 ble KIS den første skole i India som kunne tilby International Baccalaureate Diploma Program (IB) og den første med et midtårs program (MYP). I tillegg utsteder den sitt eget sertifikat, KIS Diploma til alle som avlegger eksamen. Skolen er anerkjent i Midtvesten i USA.[1] og av indiske universiteter..[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

Tidlig på 1880-tallet var et stort behov for en engelsk middelskole i Sør-India på grunn den store økningen i misjonsvirksomheten. Ved å anlegge skolen til en Hill-Station kunne misjonærenes barn slippe heten og tropesykdommer som hadde krevd mange liv. Forholdene i Kodaianal og atmosfæren der stimulererte til læring.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Cummings, Jane; Johnson, Ben; Wiebe, Paul (2000). In Celebration – Kodaikanal International School Centennial (1st utg.). Walla Walla, WA: KW International, Inc. s. 84–114. ISBN 0-9703015-0-2.