Knarrevik

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Knarrevik (også referert til som Knarrevika) er et tettsted i Øygarden kommune i Vestland, og er sammen med Straume en del av tettstedet Knarrevik/Straume. Knarrevik ligger på østsiden av Litle-Sotra. Om man følger riksvei 555 fra Bergen mot Sotra vil man passere Knarrevik like etter Sotrabroen.

Tettstedets navn kommer av vikingenes fraktebåt knarr og viser at stedet har en lang historie. Knarrevik har i tidligere tider vært en del av et beiteområde for sau. I nyere tid er Knarrevik mer kjent som tettsted og industriområde. En av dagens viktige industriarbeidsplasser i Knarrevik er Norwegian Talc, som produserer tilsettingsstoffer til maling.

Hjelteryggen skule og Liljevatnet skule (ferdig bygget i 2005[1]) har erstattet Knarrevik skole. Liljevatnet skule er bygget like ved festningsverker fra 2. verdenskrig.

Knarrevik har postnummer 5355.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Liljevatnet skule | læring for fremtiden – i trygghet, utvikling og begeistring». www.liljevatnetskule.no (norsk nynorsk). Arkivert fra originalen 20. mars 2018. Besøkt 19. mars 2018.