Kjelsås Idrettslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Kjelsås IL)
Hopp til navigering Hopp til søk
For fotballaget, se Kjelsås Fotball

Kjelsås Idrettslag (stiftet 16. mars 1913) er et norsk idrettslag fra Kjelsås i Oslo. Idrettslaget har i dag tilbud innen alpint, basketball, fotball håndball, langrenn og orientering. Fotballen i klubben er skilt ut til Kjelsås Fotball.

Utenom fotball, er langrenn er en av frontidrettene til klubben. Både på herre- og kvinnesiden har klubben avlet sterke løpere. Kjelsås har vunnet 13 NM-titler i langrennsstafett for damer. Den første tittelen ble vunnet i 1985 og den siste i 1999. Klubben hadde en ubrutt seiersrekke fra 1988 til 1994.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

Kjelsås IL ble stiftet som Kjelsås Idrettsforening i 1913 av Einar E. Løvli og Aksel Fjeldstad. Maridalens Skiklub (stiftet 1897) gikk inn i foreningen i 1920, og navnet ble endret til Kjelsås Idrettslag. Etter andre verdenskrig ble klubben slått sammen med Sportsklubben Roald, som hadde vært med i Arbeidernes Idrettsforbund, og som var en fortsettelse av Solemskogen Idrettsforening.[2]

Kjente utøvere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ NM Historie Langrenn.com
  2. ^ Jakob Vaage, red. (1956). Norske skiløpere: skihistorisk oppslagsverk i 5 bind. Østlandet Sør. Oslo: Skiforlaget – Erling Ranheim. s. 601. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

sportsstubbDenne sportsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.