Idrett for funksjonshemmede

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Idrett for funksjonshemmede refererer til sport tilrettelagt for utøvere med ulike funksjonshemminger. I daglig tale omtales idrett for funksjonshemmede gjerne som «handikapidrett».

Idrett for funksjonshemmede i Norge organiseres under Norges Funksjonshemmedes Idrettsforbund (NFI), som er et særforbund for bevegelseshemmede, synshemmede, hørselshemmede og mennesker med utviklingshemming. NFI er igjen organisert under Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF).

Idrett for funksjonshemmede er en sentral del av integreringsarbeidet og tilretteleggingen for funksjonshemmede i samfunnet. Aktivisering og gleden ved å mestre og å være i bevegelse er grunnleggende i arbeidet med idrett for funksjonshemmede, men også gleden av å konkurrere og prestere. Et mål for arbeidet med integreringen av funsjonshemmede i idrett har vært at arbeidet med idrett for funksjonshemmede skulle legges til de respektive særforbund. Dette målet ble nådd våren 2007.[1] I dette ligger blant annet rekruttering, tilrettelegging, administrering og organisering.

Idrett for funksjonshemmede er i stadig utvikling, og teknologi spiller en sentral rolle i tilretteleggingen gjennom nye hjelpemidler.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Søk informasjon på nettsidene til SF (særforbund)». nfif.no. Arkivert fra originalen 6. mars 2016. Besøkt 24. juli 2007.