Kjell A. Eliassen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
For diplomaten og juristen se Kjell Eliassen
Kjell A. Eliassen
Født18. mai 1946Rediger på Wikidata (76 år)
Beskjeftigelse ProfessorRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Kjell Arnold Eliassen (født 18. mai 1946) er en norsk statsviter, professor ved Handelshøyskolen BI i Oslo og leder for Senter for europeiske og asiatiske studier der.

Eliassen ble i 1971 den første hovedfagskandidat fra Institutt for sammenliknende politikk med en oppgave under tittelen Fagbevegelsen og de sosialdemokratiske partier : en studie av årsakene til ulikheter i fagbevegelsens muligheter til å påvirke de sosialdemokratiske partier i Norge og Storbritannia.[1]

Eliassen har i sin forskning særlig vært opptatt av telekommunikasjons- og IT-politikk, globalisering og regional integrasjon, offentlig ledelse og privatisering, samt regulering og industriutvikling i Europa og Asia.

Eliassen er professor ved Institutt for offentlige styringsformer, Handelshøyskolen BI i Oslo. Han er videre leder for Senter for europeiske og asiatiske studier ved BI. Eliassen har tidligere vært tilknyttet Aarhus Universitet. Han innehar æresprofessorater ved Fudanuniversitetet i Shanghai og Jiaotong-universitetet i Xian.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]