Kjell Frostrud Johnsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kjell Frostrud Johnsen
Født21. sep. 1968Rediger på Wikidata (55 år)
BeskjeftigelseRedaktør Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Kjell Frostrud Johnsen (født 21. september 1968) er siden 2018 ansvarlig redaktør / direktør i Egmont Kids Media Nordic.

Han startet karrieren som 19-åring i 1987 som redaktør i Semic Nordisk Forlag AS (senere Bonnier Publications/Semic AS) for tegneserieblader som Supermann, Edderkoppen (Spider-man), Batman og andre titler fra de amerikanske forlagene DC Comics og Marvel Comics. I tillegg til sitt redaksjonelle virke har han skrevet manus til to publiserte Fantomet-historier.

Fra 1997 til 2008 var han redaksjonssjef, produktutvikler og senere nordisk merkevaresjef for Donald Duck & Co., Donald Pocket og andre Disney-utgivelser i Egmont Serieforlaget AS (nå Egmont Kids Media).

Han var i 2008-2011 adm. direktør i Bulls Pressetjeneste AS (Bulls Press) og i mars 2011 overtok han som adm. direktør for NRKs heleide datterselskap, NRK Aktivum AS, for å ivareta kringkasterens kommersielle aktiviteter innen lisensiering, event og sponsorsalg. Etter en periode som regiondirektør i Amedia Romerike/Innland og adm. direktør for Romerikes Blad, vendte han tilbake til Egmont som ansvarlig redaktør og direktør for virksomhetsområdet Barn & Tegneserier, som blant annet utgir Donald Duck, Pondus og Asterix i tillegg til bøker, spill, kryssord, barnemusikk og lydbøker