Kjøtt (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Kjøtt var et punkrockband fra Oslo som var aktivt fra 1979 til 1981. Det ga i løpet av disse årene ut to 7" EP-er, én 12"-EP, og én LP, og bidro på flere samleplater og -kassetter. Samleplata 1971-1981 ble utgitt i 1989. Bandet hadde samme besetning gjennom hele sin levetid.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Bandets første 7", "Et nytt og bedre liv!", var blant Norges første punkplater. Den samme sjangeren ble videreført i 1980, på Kjøtt, en 12 tommers EP med blant annet «Jeg vil bli som Jesus», «Nå vil jeg ikke leke med teitinger mer, Kloning» og «Elektrisk». Mens Mikael Krohn sto bak det meste av materialet i denne tidlige fasen, overtok Helge Gaarder etter hvert som gruppas viktigste låtskriver på neste EP og LP-en Op. Selv om Krohn også bidro på sistnevnte, var hans punk-inspirerte melodier erstattet med mer eksperimentell musikk. Albumets mest eksperimentelle spor er Jern og Metall, som er kreditert både Krohn og Gaarder, rytmesporet fra en halvferdig innspilling av den senere Raga Rockers-låten «Trist at det skulle ende slik» i dobbel hastighet og med ny vokal og instrumenter.

Da Krohn trakk seg ut av bandet for å stifte Raga Rockers fortsatte resten av bandet under navnet Montasjem og ga ut én LP. Gaarder grunnla senere Cirkus Modern, og jobbet som musikkanmelder i musikkavisa Puls, Han var frem til sin død i 2004 ansatt i Rikskonsertene.

Jøran Rudi og Erik Aasheim er aktive innen samtidsmusikk.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Noter[rediger | rediger kilde]


Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]