Kjærlighet på menyen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kjærlighet på menyen
orig. No Reservations
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 27. juli 2007
Norges flagg 14. september 2007
Prod.landUSAs flagg USA
Språkengelsk
Bak kamera
RegiScott Hicks
ProdusentKerry Heysen
Sergio Aguero
ManusforfatterSandra Nettelbeck (originalmanus)
Carol Fuchs (manus)
MusikkPhilip Glass
SjeffotografStuart Dryburgh
KlippPip Karmel
Foran kamera
MedvirkendeCatherine Zeta-Jones
Aaron Eckhart
Abigail Breslin
Patricia Clarkson
Jenny Wade
Bob Balaban
Brian F. O'Byrne
Lily Rabe
Eric Silver
Annen informasjon
Budsjett$28 000 000 USD
Prod.selskapWarner Bros.
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Kjærlighet på menyen (originaltittel: No Reservations) er en amerikansk romantisk dramakomedie fra 2007 i regi av Scott Hicks, fra et manuskript av Carol Fuchs basert på et originalmanus av Sandra Nettelbeck. Filmen er en gjeninnspilling av den tyske filmen Mostly Martha (tysk: Bella Martha, regissert av Nettelbeck). Hollywood-versjonen byr på stjernene Catherine Zeta-Jones og Aaron Eckhart som et par kokker, og den 12 år gamle Abigail Breslin. En episode av Food Networks Unwrapped, som første gang ble vist 26. juli 2007, viste klipp fra bak scenen på denne filmen.

Kjærlighet på menyen ble sluppet i Nord-Amerika av Warner Bros. 27. juli 2007, og kom til Norge 14. september samme år.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Kate Armstrong (spilt av Catherine Zeta-Jones) er sjefskokk ved en populær og trendy restaurantManhattan. Hun krever at kjøkkenet skal holde et konstant raskt tempo. Samtidig som hun koordinerer tilberedning av alle de fantastiske måltidene, og personlig sørger hun for at all mat holder perfeksjon på hver eneste tallerken. Alle ansatte anser henne som ekstremt kravstor og bestemt, også av sjefen Paula.

Når Kates søster Christine blir drept i en bil-ulykke, må hennes ni år gamle niese, Zoe (spilt av Abigail Breslin) flytte inn hos Kate. Kate blir fullstendig knust av å høre om søsterens død. Sjefen Paula bestemmer seg for å ansette en ny kokk, Nick Palmer (spilt av Aaron Eckhart) som ønsker å arbeide sammen med Kate. Atmosfæren på kjøkkenet blir enda mer kaotisk, ettersom Kate føler seg stadig mer truet av Nick og hans annerledes stil. Nick blir snart meget populær blant de andre ansatte. Kate blir snart tiltrukket av Nick, hvis oppløftende personlighet ikke bare har påvirket hennes ansatte - men også Zoe, som har kommet til restauranten sammen med Kate.

Kate har hele sitt liv fokusert på arbeid, og har aldri tatt seg tid til romantikk og kjærester. Likevel blir det snart en slags kjemi mellom de to, som blomstrer sammen med deres felles lidenskap for profesjonell matlaging. Kate blir såret når Paula bestemmer seg for å tilby Nick jobben som sjefskokk, og Kates nye forhold til Nick får problemer. Nick utvikler også et spesielt bånd med Zoe, som Kate hittil ikke hadde oppnådd. Men Kate ønsker seg en ny start i livet, og bestemmer seg for å samarbeide med Nick for å opprette deres egen lille bistro sammen.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Catherine Zeta-Jones Kate Armstrong
Aaron Eckhart Nick Palmer
Abigail Breslin Zoe
Patricia Clarkson Paula
Jenny Wade Leah
Bob Balaban psykolog
Brían F. O'Byrne Sean
Lily Rabe Bernadette
Eric Silver John

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]