Kit Pedler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Christopher Magnus Howard Pedler
Født11. juni 1927
Død27. mai 1981 (53 år)
Doddington, Kent
Gravlagt Kent
Utdannet ved University of London
Beskjeftigelse Forsker, forfatter
Nasjonalitet Storbritannia Storbritannia
England England
Språk Engelsk
PseudonymKit Pedler
SjangerVitenskap, science-fiction

Christopher Magnus Howard «Kit» Pedler (født 11. juni 1927, død 27. mai 1981) var en britisk medisinsk forsker, forfatter av generelle vitenskapelige emner og forfatter av science-fiction under navnet Kit Pedler.

Han var sjef for elektronmikroskop-avdelingen hos University of London hvor han ga ut flere avhandlinger. Pedlers første bidrag for TV var for BBCs Horizon.

I midten av 1960-årene ble han den uoffisielle vitenskapskonsulenten for Doctor Who. Han ble hyrt av Innes Lloyd i et forsøk på å få mer ekte vitenskap i historiene. Pedler skrev også historier for serien og han skrev blant annet sammen med Gerry Davis, som var manusredigerer. De hadde en interesse for problemene rundt det at vitenskapen forandret og kunne sette menneskelig liv i fare. Denne interessen førte til at de skapte cybermennene for historien The Tenth Planet.

Pedler skrev tre manus for Doctor Who. De het The Tenth Planet, The Moonbase og The Tomb of the Cybermen. Han skrev også utkastet til historiene The War Machines, The Wheel in Space og The Invasion. I årene mellom Pedlers og Davis' død sa Davis ofte at Pedler leverte gode ideer for historier, men at han ikke var en flink manusforfatter og derfor måtte Davis bidra mye til manuset, selv om han ikke alltid ble kreditert for arbeidet. Dette er umulig å bevise og dokumentasjon fra produksjonen av serien verken beviser eller motbeviser påstanden.

Pedler og Davis lagde og skrev serien Doomwatch for BBC. Serien gikk på BBC One over tre sesonger, fra 1970 til 1972, og handlet om en etat innen staten som jobbet for å unngå teknologiske og miljørelaterte katastrofer. Pedler og Davis bidro bare til de to første sesongene.

Pedler og Davis resirkulerte handlingen fra den første episoden, The Plastic Eaters, i boken Mutant 59: The Plastic Eater (1971).

Pedlers bok The Quest for Gaia ga praktiske råd rundt det å leve et miljøvennlig liv. Den var basert på James Lovelocks gaia-hypotese.

Pedler døde av et hjerteinfarkt i sitt hjem mens han holdt på med å produsere Mind Over Matter, en serie for Thames Television om det paranormale.

Han er gravlagt på All Saints' Church i landsbyen Graveney i Kent, hvor han bodde før han flyttet til Doddington.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

  • Mutant 59: The Plastic Eaters (1971) (med Gerry Davis)
  • Brainrack (1974) (med Gerry Davis)
  • Doomwatch: The World in Danger (1975)
  • The Dynostar Menace (1975) (med Gerry Davis)
  • The Quest for Gaia (1979)
  • Mind Over Matter (1981)

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Fortean Times, nummer 209, april 2006.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]