Kiryat Malakhi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kiryat Malakhi
(he) קִרְיַת מַלְאָכִי
(ar) قرية ملأكي
Kiryat Malakhi

Våpen

LandIsrael Israel
DistriktSørdistriktet
StatusBy
Grunnlagt1951
TidssoneUTC+2
Areal4,632 km²
Befolkning20 500 (2008[1])
Bef.tetthet4 425,73 innb./km²
Høyde over havet60 meter
NettsideNettside
Posisjonskart
Kiryat Malakhi ligger i Israel
Kiryat Malakhi
Kiryat Malakhi
Kiryat Malakhi (Israel)
Koordinater: 31°44′00″N 34°44′00″Ø

Kiryat Malakhi
31°44′00″N 34°45′00″Ø

Krigsminnesmerke i Kiryat Malakhi.

Kiryat Malakhi (hebraisk: קִרְיַת מַלְאָכִי, også Qiryat Malakhi eller Kiryat Malachi) er en bystyrestyrt kommune i Israels Sørdistrikt, 17 kilometer fra Ashkelon. Ifølge Israels statistiske sentralbyrå (CBS) hadde byen ved slutten av 2004 en befolkning på 19 400 innbyggere. Stedets embetsområde er på 5 000 dunamer (fem km²). Moshe Katsav, den åttende presidenten i Israel, var tidligere borgermester i Kiryat Malakhi.

Historie[rediger | rediger kilde]

Kiryat Malakhi, direkte oversatt «englenes by», ble grunnlagt i 1951 som en ma'abara, eller teltby, som et hjem for de mange jødiske immigrantene som ankom i statens første år, hvorav mange var jødiske innvandrere fra arabiske land. Navnet ble valgt for å ære det jødiske samfunnet i Los Angeles, som bidro mye til grunnleggelsen av byen. Byen ble senere en av mange utviklingsbyer i Negev.

Moshe Katsav ble valgt til borgermester i 1969 i en alder av 24. Hans yngre bror, Lior Katsav, var også borgermester i Kiryat Malakhi.

Demografi[rediger | rediger kilde]

Ankomsten av nye immigranter fra den tidligere Sovjetunionen og Etiopia i senere tid har ført til at innbyggertallet i Kiryat Malakhi har økt med 40 %. Det bor rundt 20 500 i byen (2008)[1].

Transport[rediger | rediger kilde]

Kiryat Malakhis hovedtransportåre er Malachi Junction (også kjent som Tzomet Qastina, etter den tidligere arabeiske landsbyen som lå der byen ligger i dag).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Qiryat Mal'akhi, Israel Citypopulation.de

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

israelstubbDenne israelrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.