Killing Them Softly

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Killing Them Softly
Generell informasjon
SjangerThriller
Drama
Utgivelsesår2012
Prod.landUSA
Lengde97 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiAndrew Dominik
ProdusentDede Gardner
Anthony Katagas
Brad Pitt
Paula Mae Schwartz
Steve Schwartz
ManusforfatterAndrew Dominik
basert på roman av George V. Higgins
SjeffotografGreig Fraser
KlippBrian A. Kates
Foran kamera
MedvirkendeBrad Pitt
Scoot McNairy
Ben Mendelsohn
James Gandolfini
Richard Jenkins
Ray Liotta
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapThe Weinstein Company
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Killing Them Softly er en amerikansk thrillerfilm fra 2012.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen er skrevet og regissert av Andrew Dominik, basert på romanen Cogan's Trade av George V. Higgins. Brad Pitt spiller hovedrollen, mens Richard Jenkins, James Gandolfini og Ray Liotta er å finne i andre roller. Den hadde norsk premiere 2. november 2012.

Filmen sentrerer seg rundt Jackie Cogan (Brad Pitt), en profesjonell leiemorder som blir hyret inn for å undersøke et ran som blir gjennomført under et mafiabeskyttet pokerspill av tre dumme menn som tror de er smarte. Kuppet fører til at den lokale kriminaløkonomien kollapser.

Handling[rediger | rediger kilde]

Under Finanskrisen fra 2008 og president-valget i USA høsten 2008 planlegger Johnny "Squirrel" Amato å rane et poker-spill satt opp av noen mafia-medlemmer. Han verver Frankie, en tidligere forretningsforbindelse, og Russell, en heroin-avhengig australier som stjeler rasehunder for penger. De går etter et spill som arrangeres av Markie Trattman, som er kjent for å tidligere orkestrert å betale to håndlangere for å rane hans eget ulovlige poker-spill. "Squirrel" forventer at Markie kommer til å være den åpenbare mistenkte på grunn av dette, og at mafiaen kommer til å få Markie drept uten å undersøke ranet nærmere.

Selv om Frankie og Russell åpenbart er amatører, kommer de seg unna med pengene. En mafioso som heter Driver ansetter deretter en leiemorder Jackie Cogan for å håndtere situasjonen. Russell reiser til Florida, men ved et uhell får en mann ved navn Kenny Gill vite om Russell og hans deltakelse i ranet. Kenny informerer Jackie, som forstår at Frankie, Russell og "Squirrel" var de egentlige gjerningspersonene. Jackie utfører et mord på Markie, men hyrer også inn en annen leiemorder ved navn Mickey Fallon, som er på prøveløslatelse i New York.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Trivia[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]